GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izraelska vojska: Nismo ušli u Gazu

Izraelska vojska: Nismo ušli u Gazu
RAZMJENA TEŠKE VATRE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 07:58
Autor: SEEbiz / N1 info
TEL AVIV - Izraelska vojska tvrdi da ipak ije ušla u pojas Gaze, iako su u petak rano ujutro objavili da su i kopnene snage ušle u palestinsku enklavu, javlja AFP.

Nešto nakon ponoći, vojska je poslala poruku medijima da su trupe “u” pojasu Gaze, što je potvrdio i njezin glasnogovornik Jonathan Conricus za AFP.

No, dva sata kasnije, vojska je izdala “pojašnjenje” rekavši da u Gazi “nema vojnika”, a glasnogovornik vojske pozvao se na “pogrešno shvaćenu internu komunikaciju” kako bi objasnio situaciju.

Gotovo svi svjetski mediji, od New York Timesa do Guardiana, objavili su početak izraelskih kopnenih operacija u Gazi.

Izrael je u petak upotrijebio teško topništvo i izveo više zračnih udara na palestinske militante u pojasu Gaze usred stalne raketne vatre duboko u izraelski teritorij. Kako su neprijateljstva ušla u peti dan, bez ikakvih znakova jenjavanja, izraelska vojska izjavila je nešto nakon ponoći da zračne i kopnene snage napadaju enklavu pod vodstvom Hamasa.

Iako se u izjavi ne navode daljnji detalji, dopisnici izraelskih vojnih listova koje oružane snage redovito izviještavaju rekli su da se ne radi o kopnenoj invaziji i da su trupe gađale topništvo s izraelske strane granice.

Stanovnici sjeverne Gaze, u blizini izraelske granice, rekli su da nisu vidjeli tragove izraelskih kopnenih snaga unutar enklave, ali izvijestili su o žestokoj topničkoj vatri i desecima zračnih udara.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u četvrtak da će kampanja “potrajati duže vrijeme”. Izraelski dužnosnici rekli su da Hamasu, najmoćnijoj militantnoj skupini u Gazi, mora biti nanijet snažan odvraćajući udarac prije bilo kakvog prekida vatre.

Tagovi: izraelska vojska, pojas Gaze, Izrael, Hamas
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE