GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvor iz DORH-a: Holding protuprislušnim uređajima ugrožava aktualne istrage

Izvor iz DORH-a: Holding protuprislušnim uređajima ugrožava aktualne istrage
OGORČENI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2022 / 13:57
Autor: Marko Majić
ZAGREB - Poprilično medijske prašine podiglo se ovih dana zbog najave da će Zagrebački holding krenuti u nabavu usluge protuprislušnog pregleda.

Na stranu to što je potpuno neopravdano ulagati 190 tisuća kuna u dvojbenu nabavu u trenutku kada Zagrebački holding trpi ogromne gubitke. Zanemarimo čak i to da Zagrebački holding ima svoju službu sigurnosti i povjerenstvo za prijavu nepravilnosti, ali ipak odlučuje plaćati i privatne detektive.

SEEbiz iz pravosudnih izvora koji žele ostati anonimni doznaje kako su u DORH-u iznimno nezadovoljni najavama iz Holdinga. Razlog je jasan - takvi bi uređaji mogli kompromitirati pojedine izvide i istrage koji su u tijeku u toj tvrtki. Osim toga, najave iz Holdinga "plešu" po samom rubu Zakona. Nije jasno kako bi se mogli detektirati "počinitelji inkriminiranih radnji". Jer, ako takvo što postoji, to bi trebalo biti prijavljeno policiji, a ne Upravi Holdinga.

Nameću se dva legitimna pitanja. Koji je povod ovoj javnoj nabavi i što se njome zapravo želi postići. Jer, opravdanje koje je izrekao gradonačelnik Tomašević kako žele unaprijediti korporativnu sigurnost, posebno s obzirom na Uskokove optužnice, čini se smiješnim. Nije baš jasno kako bi bilo tko u Holdingu mogao nešto provjeravati "unatrag". Spomenute optužnice su, naime, podignute odavno, a i njima se trebaju baviti istražna tijela a ne uprava bilo koje tvrtke. 

Zato se čini logičnije da su u Upravi Holdinga ovakve potuprislušne preglede odlučili nabaviti zbog aktualnog vodstva Holdinga i njegovih članica. Točnije, zbog sebe samih. Očito postoji dosta toga što se želi prikriti, čemu se želi sakriti trag. Čega se trebaju bojati ako rade odgovorno i po zakonu?

Sve ovo događa se neposredno nakon objavljenih katastrofalnih rezultata zagrebačke mega tvrtke. Zagrebački holding prošli je tjedan objavio da je lani ostvario gubitak od 794 milijuna kuna. Uprava ovog najvećeg javnog poduzeća u Hrvatskoj trebala bi se, dakle, baviti poboljšanjem poslovanja, a ne priluškivanjem zaposlenika, bez obzira na to koji motivi ih na to prisluškivanje naveli.

Tagovi: Zagrebački holding, protuprislušni uređaji, Ivan Novaković
PROČITAJ I OVO
Zero Waste Hrvatska: Centri za gospodarenje otpadom su promašaj
PROMAŠAJ
Zero Waste Hrvatska: Centri za gospodarenje otpadom su promašaj
ZAGREB - Mreža “Zero Waste Hrvatska” zatražila je u četvrtak da Hrvatska odustane od gradnje centara za gospodarenje otpadom (CGO), koji su se pokazali neučinkovitima u zbrinjavanju otpada, i prijeđe na održivi sustav zasnovan na kružnom gospodarstvu.
Ekologija grada odgovorila Tomaševiću
ODGOVOR
Ekologija grada odgovorila Tomaševiću
ZAGREB - Udruga Ekologija grada reagirala je na izjave gradonaćelnika Tomaševića.
Boris Johnson podnosi ostavku
MEDIJI
Boris Johnson podnosi ostavku
LONDON - Britanski premijer Boris Johnson podnijet će ostavku u četvrtak, objavilo je nekoliko britanskih medija, među njima i BBC pošto ga je na to pozvao ministar financija kojeg je sam premijer imenovao prije 48 sati.
Inspekcija razmatra poništenje ocjena u Klasičnoj gimnaziji
PROVJERE
Inspekcija razmatra poništenje ocjena u Klasičnoj gimnaziji
ZAGREB - Očekuje se da bi prosvjetna inspekcija ovaj slučaj trebala završiti do početka idućeg tjedna, nakon čega će biti poznato hoće li doći do poništenja zaključne ocjene, odnosno hoće li biti sankcija za djelatnike škole.
Tolušić uhićen; osumnjičen zbog dva natječaja u vinskom sektoru
ISTRAGA
Tolušić uhićen; osumnjičen zbog dva natječaja u vinskom sektoru
ZAGREB - Nakon informacije da je policija u upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici Ured europskog tužitelja potvrdio je da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE