GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jandroković: Očekujem bržu istragu o ubojstvu grčkog navijača

Jandroković: Očekujem bržu istragu o ubojstvu grčkog navijača
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2023 / 20:09
Autor: SEEbiz
BARBAN .- Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju kako u slučaju Dinamovih navijača, uhićenih u Grčkoj, očekuje ubrzanje istrage i pravedno suđenje kao i povratak u Hrvatsku navijača koji nisu povezani s događajima u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a.

Jandroković je u Barbanu rekao kako vjeruje da će premijer Plenković i resorni ministri obaviti razgovore koji će omogućiti da suđenje hrvatskim navijačima bude pravedno te da se oni, za koje istraga pokaže da nisu sudjelovali u tragičnom događaju, što prije vrate u Hrvatsku.

Izaslanstvo predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem putuje u ponedjeljak u Grčku na neformalni susret lidera zemalja Jugoistoka Europe, a predviđen je poseban bilateralni sastanak šefa hrvatske vlade i grčkog kolege Kyriakosa Micotakisa, kao i odvojeni susreti ministara Ivana Malenice i Gordana Grlića Radmana s grčkim kolegama.

Tema razgovora će očito biti povezana s huliganskim neredima u Ateni u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a zbog čega se u grčkim zatvorima nalaze 102 hrvatska državljana.

Svaka država drži do neovisnosti svoga pravosuđa. Nećete ništa postići velikom bukom, napadima i optužbama, izjavio je Jandroković u Barbanu uči početka viteške manifestacije Trke na prstenac.

Na novinarsko pitanje o obrani sa slobode, koju bi Hrvatska omogućila svojim jamstvom, odgovorio je kako to nije u nadležnosti Hrvatskoga sabora. Dodao je kako je siguran da će Vlada učiniti sve što može pa i jednu takvu mjeru kako bi osigurala povratak onih koji se mogu vratiti u Hrvatsku.

“Čini mi se kako idemo u tom smjeru”, istaknuo je predsjednik Sabora.

Ustvrdio je i kako su s grčkim kolegama vrlo snažni kontakti na razini vlada i resornih ministarstva. Dodao je kako se mora voditi računa da se tamo nalazi velik broj hrvatskih državljana te kako je sigurno da nisu svi oni sudjelovali u tragičnim događajima.

Tagovi: Gordan Jandroković, Grčka, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE