GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janša najavio skoru pobjedu nad epidemijom korone

Janša najavio skoru pobjedu nad epidemijom korone
POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 21:12
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenski premijer Janez Jana najavio je u utorak da će u njegovoj zemlji epidemija covida-19 biti obuzdana za nekoliko tjedana i da smatra kako je na bolest imuno već oko 40 posto stanovništva.

"Praktično je već 800.000 ljudi zaštićeno ili cijepljenjem ili tako što su preboljeli infekciju, što nam daje optimizam da ćemo do ljeta pobijediti epidemiju i opet početi živjeti normalno", napisao je Janša u poruci na Twitteru, dodavši kako je uvjet za to da se svi i dalje pridržavaju protuepidemijskih mjera.

Prema zadnjim službenim podacima, 32,3 posto populacije dobilo je prvu dozu cjepiva protiv koronavirusnog oboljenja, a 17 posto među njima i drugu dozu, a imuniziranima se smatraju i oni koji su infekciju preboljeli u zadnjih šest mjeseci.

Slovenija se trenutno nalazi u tzv. "žutoj" fazi epidemije, dok se službeno procjenjuje da bi krajem ovog ili početkom slijedećeg mjeseca mogla ući u "zelenu" fazu s manje od 300 novih slučajeva dnevno, kad bi došlo do novih popuštanja mjera.

Vlada je u utorak objavila da je u zadnja 24 sata zabilježeno 497 novozaraženih, uz 11,7 postotni udio pozitivnih testova, a broj hospitaliziranih po prvi put nakon više mjeseci pao je na manje od 400. U bolnicama su trenutno 383 covid pacijenta, od čega 113 na intenzivnim odjelima, pa neke bolnice ponovo počinju ukidati covid odjele i pojačavati zastale zdravstvene programe.
U zadnja 24 sata umrlo je još šest pacijenata, a iz bolnica su otpuštene 52 osobe na kućnu njegu.

Tagovi: Janez Janša, koronavirus u Sloveniji, slovensko zdravstvo, Europska unija, socijalni kontakti, priroda
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE