GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janša pozvao Slovence da se naoružaju

Janša pozvao Slovence da se naoružaju
VAN PAMETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 08:04
Autor: SEEbiz / H

LJUBLJANA - Bivši slovenski premijer Janez Janša komentirao je uvođenje graničnih kontrola na slovenskim graničnim prijelazima i samu migrantsku krizu te je pozvao Slovence da se naoružaju.

“Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno”, započinje Janša svoj poziv na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Dodaje da su pametni shvatili poziv, a ostali će “vjerovati Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih osobno u slučaju terorističkih napada”.

Janša navodi da su to državni dužnosnici koji od lipnja ignoriraju pozive Slovenske demokratske stranke (SDS) – na čijem je čelu upravo Janša – o sazivu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem bi se raspravljalo o mjerama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima.

“Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susjedima samo preusmjeravaju protok ilegalaca s prometnica u vagone”, dodao je Janša.

Prozvao je i sadašnjeg ministra obrane Marjana Šarca navodeći da on svoj resor vodi kao reality show.

Janša navodi da se svijet promijenio u posljednjem desetljeću te da su potkopani vrijednosni temelji zapadne civilizacije. “Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proterorističke jezgre u europskim metropolama. Nekada sigurni i uspješni gradovi bilježe neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana.”

“Posljednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan”, dodao je.

Na kraju objave Janša navodi da su tri stvari jasne:

1. S velikom vjerojatnošću možemo očekivati zaoštravanje sigurnosne situacije.

2. Sadašnja garnitura vlasti nije ni približno sposobna za pravovremene procjene, pripreme i djelovanje.

3. Svatko je dužan učiniti sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svoje obitelji i domovine.

Tagovi: Janej Janša, migranti, Slovenci, Slovenija
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE