GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Još gori u Segetu Gornjem, do sinoć izgorjelo 550 hektara

Još gori u Segetu Gornjem, do sinoć izgorjelo 550 hektara
VATRENA STIHIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 07:19
Autor: SEEbiz / H
TROGIR - Vatrogasci se još bore s požarom u Segetu Gornjem koji je do sinoć zahvatio površinu od 550 hektara, a stanje je na južnoj i zapadnoj strani u utorak ujutro bilo povoljno, doznaje se u Županijskom vatrogasno operativnom centru Split.

Požar se približio državnoj cesti D-8 i kućama koje nisu ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, a isto tako nije bila ni ugrožena benzinska stanica na Trogirskoj zaobilaznici.

Od utorka u 5,15 minuta djelomično je uspostavljen promet na državnoj cesti kod Trogira koji je od sinoć bio zatvoren na zahtjev vatrogasaca, izvijestila je policija.

Na terenu su trenutno 124 vatrogasca i 25 vojnika s 34 vozila, a na požar su upućena i dva kanadera.

Požar otvorenog prostora koji je buknuo u ponedjeljak oko 10 sati jučer je gasilo 167 vatrogasaca i 25 vojnika sa 47 vozila, tri kanadera, četiri air tractora i helikopterom, a tijekom noći vatru su nastavili gasiti 91 vatrogasac s 22 vozila, dodaju vatrogasci.

Zbog nepovoljne situacije na terenu u utorak u 2,40 sati podignute su dodatne snage i to 31 vatrogasac i 12 vozila iz JVP Split, Sinj, Podstrana i Makarska, te lokalnih DVD-ova.

U požaru je do sinoć izgorjelo oko 550 hektara makije, borove šume, niskog raslinja, ali i i nešto maslinika.

Tijekom jutra požarište će obići i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj.

Fotografija: Ivo Čagalj, Pixsell

Tagovi: požar u Segetu Gornjem, Seget Gornji
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE