GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josip Pavlović: Na Jakuševcu nikad nije bilo više otpada

Josip Pavlović: Na Jakuševcu nikad nije bilo više otpada
GUŠENJE U SMEĆU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 22:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću nikako da krene s otpadom u glavnom gradu.

Sad bi mu se u priču moglo uključiti i Općinsko državo odvjetništvo koje u svojim ladicama ima kaznenu prijavu po kojoj su, potvrđeno je, otpočeli i izvidi.

Prijavila ga je udruga Ekologija grada zbog toga što su za skladištenje glomaznog otpada, nakon razlaza s Pripuzom, uzeli privatnu tvrtku.

U kampanji su obećavali zatvaranje Jakuševca, a RTL-ovi sugovornici tvrde kako ondje otpada nikad više.

"Taj glomazni otpad prvo je skladišten na period 75 dana na skladištu od privatne tvrtke. Nakon toga taj otpad vratio se na deponij Jakuševac jer je grad Zagreb imao prostor i dozvole i skladište za skladištenje toga", govori Josip Pavlović, predsjednik udruge Ekologija grada.

On smatra i kako apsolutno nije bilo potrebe da se plaća privatna tvrtka.

Grad je surađivao i s drugom tvrtkom koja je u Sisku drobila otpad iz Zagreba, inspektorat joj je u nekom trenutku uzeo dozvolu zbog velikih količina otpada. Naš sugovornik tvrdi da se i s tim drobljenjem nije postupalo prema pravilima, i to je dio prijave.

"Događalo se to da su na skladištu tvrtke Royal Media u Sisku bile velike količine glomaznog otpada s područja Sisačko-moslavačke županije koji je tamo nastao nakon petrinjskog potresa i da se događalo da je grad Zagreb odvozio glomazni otpad, a iz Siska se vraćao odmah drobljeni otpad iz Sisačko-moslavačke županije", tvrdi dalje.

Sve to, završilo je, a gdje drugdje nego na Jakuševcu. Kaznenu prijavu dobio je i aktualni predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković čije smo očitovanje zatražili, ali bez njega ostali.

Danas nismo dobili ni pisani odgovor od Holdinga i Grada. Čuli smo se i s vlasnikom tvrtke Royal Media, on kaže da ima sve dozvole i da pošteno radi. Za to vrijeme, Tomaševićeva drobilica drobi nerazvrstano.

Pogledajte kako je Zagreb zatrpan smećem: Glomazni otpad više se ne smije voziti na odlagalište u Sisak ni na Jakuševac
"Drobi nesortirani otpad, ova drobilica kao takva unutra sebe ima magnetske zube koje izvlače količine metala koje izvlače opruge i to. Međutim, tekstil i plastiku ne i to bi se trebalo sortirati prije nego dođe u drobilicu", pojašnjava Pavlović.

Grad je dobio i nalog inspektora za zaštitu od požara da isprazne ove blokove glomaznog otpada koji su pretrpani. Nemaju kamo s tim, pa su tražili odgodu i dobili, ju. Dok se čeka odgovor DORH-a, otpad se na Jakuševcu samo gomila jer pravog rješenja još uvijek nema.

Tagovi: Josip Pavlović, Ekologija grada, Jakuševec, smeće, Zagrebački holding, Royal media, Unija nova
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE