GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josipović: Milanović je suštinski u pravu

Josipović: Milanović je suštinski u pravu
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 10:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši predsjednik Ivo Josipović za N1 je komentirao obračune Zorana Milanovića i stanje u SDP-u.

Što se tiče rada u saboru, bivši predsjednik Ivo Josipović kaže da je oporba postala aktivna i bavi se onime čime se treba baviti.

"Saborska većina je tanka, ali čvrsta. Ne mislim da će doći do promjena u vladi ili eventualnog pada vlade. To ovoga trenutka nije za očekivati", smatra Josipović i dodaje:

"Prirodno je da premijer brani ministre, ali ako postanu pretežak teret, onda se njih rješava. Očekujem da će on svoju ekipu braniti dok mu teret bude podnošljiv i dok javnost ne bude toliko kritična prema vladi da to njemu samome ne postane problem".

Komentirao je i stanje u SDP-u.

"Većina je odlučila, imamo novog predsjednika u stranci i treba mu dati podršku da okonča građanski rat. I Peđa Grbin mora voditi računa da je on dio onog lonca u kojem su se svađali svi, uzduž i poprijeko, i zato sada mora s povećanom osjetljivošću obavljati svoju funkciju", kaže te dodaje da neospornim smatra da predsjednik stranke mora biti predsjednik kluba zastupnika.

"Treba stati na kraj prepucavanjima, kadrovskim osvetama i očekujem da će se to smiriti. Također od predsjednika stranke očekujem da da svoj doprinos", kazao je Josipović.

Smatra da novi izbori u SDP-u nisu opcija i da će se rješenje zasigurno naći. "Rat na Glavnom odboru i izglasavanje suprotno onome što je zaključilo predsjedništvo bi bila ozbiljna kriza, ali mislim da nije riječ o formalnim odlukama. Mislim da bi pogrešno bilo i kada bi vodstvo ovu sadašnju mini-krizu rješavalo pukim preglasavanjem na nekom tijelu. SDP-u treba pošten i tolerantan razgovor", dodaje.

Što se predsjednika Zorana Milanovića i njegovog diskursa tiče, Josipović kaže kako je Milanović u suštini u pravu.

"Mislim da sve strasti i sve ovo što se događa prlja našu političku scenu. Nije samo predsjednik za to kriv, nego svi oni koji sudjeluju u polemikama. Ali mislim da je predsjednik Milanović suštinski u pravu, da je njegovo očekivanje da najviši vrh - pritom mislim na premijera i predsjednika - bude informiran o osjetljivim istragama, važnima za redovito i kvalitetno upravljanje državom.

Mislim da je predsjednik tu u pravu i da za to ima pravne podloge", zaključuje Josipović.

Tagovi: Ivo Josipović, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE