GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Južna Koreja u četvrtak s više od 800 novozaraženih, najviše od 7. siječnja

Južna Koreja u četvrtak s više od 800 novozaraženih, najviše od 7. siječnja
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 07:23
Autor: SEEbiz / H
SEUL - Južna Koreja u četvrtak je zabilježila više od 800 slučajeva zaraze koronavirusom, najviše od 7. siječnja ove godine, a uslijed pojave novih žarišta i širenja vrlo zarazne delta varijante koronavirusa, izvijestili su u petak tamošnji dužnosnici.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA) izvijestila je o 826 slučajeva, u odnosu na 762 dan ranije.

Vlada je najavila da će od ovog mjeseca ublažiti mjere socijalnog distanciranja jer se u posljednjih nekoliko mjeseci dnevni broj novih zaraza kretao oko 500, a napori oko cijepljenja stanovništva ubrzavali, izvijestio je Reuters.

No, dnevne brojke su u ovom tjednu porasle na gotovo 600, a zatim na gotovo 800 novozaraženih, ponajviše zbog novih žarišta u glavnom gradu Seulu i okolnim regijama, što je natjeralo tamošnje vlasti da odgode relaksaciju za tjedan dana.

"Više od 80 posto novih slučajeva treći dan zaredom dolazi iz gradskog područja Seula, a zbog žarišta iz restorana i privatnih obrazovnih institucija", izjavio je ministar unutarnjih poslova i sigurnosti Jeon Hae-cheol.

Rekao je i da postoji izuzetna zabrinutost da će se virus širiti dalje, s obzirom da postoje jasni znakovi povećane vanjske aktivnosti među ljudima, kao i sve veći broj slučajeva zaraze lako prenosivom delta inačicom virusa.

Vlasti su apelirale na građane da i dalje nose maske u zatvorenom te da se suzdržavaju od nepotrebnih izlazaka, čak iako proces cijepljenja napreduje.

Brazil u jednom danu s više od dvije tisuće mrtvih; u Indiji broj preminulih premašio 400 tis.

Od drugih zemalja, Brazil je u posljednja 24 sata registrirao 65.163 nova slučaja zaraze koronavirusom i 2.029 novih smrtnih slučajeva, priopćilo je u četvrtak tamošnje ministarstvo zdravstva.

U Indiji su u proteklom danu registrirana 853 smrtna ishoda, pokazali su u petak podaci ministarstva zdravstva, čime je ukupni broj preminulih premašio 400 tisuća.

Broj infekcija skočio je za 46.617.

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u četvrtak o 6.081 novom potvrđenom slučaju bolesti te 201 smrtnom ishodu, čime ukupni broj registriranih infekcija doseže 2,53 milijuna, uz 233.248 smrtnih slučajeva.

Vlada je izvijestila da je stvaran broj slučajeva vjerojatno znatno veći, a nedavno objavljeni odvojeni podaci sugeriraju da bi stvarni broj smrtnih ishoda mogao biti veći oko 60 posto od službenog.

Tajland je u petak izvijestio o 61 smrtnom slučaju od bolesti covid-19, čime treći dan zaredom bilježi rekordan broj fatalnih ishoda.

Ta zemlja jugoistočne Azije zabilježila je dnevni porast zaraza za 6087, na 270.921, a od početka pandemije zabilježila je 2.141 smrtni slučaj.

Tagovi: Južna Koreja, delta soj koronavirusa, koronavirus u Južnoj Koreji
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE