GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kacin: Izdržimo još malo, idući tjedan plan za smanjenje restrikcija

Kacin: Izdržimo još malo, idući tjedan plan za smanjenje restrikcija
POPUŠTANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 16:00
Autor: SEEbiz / H

LJUBLJANA - Broj novozaraženih koronavirusom u Sloveniji povećan je tijekom ponedjeljka za 38 te je sada ukupno 1059 oboljelih od Covida-19, objavila je u utorak slovenska vlada, što, čini se, govori o trendu smanjivanja dnevnog rasta.

Broj hospitaliziranih pacijenata povećao se u ponedjeljak za šest pa ih je sada u bolnicama 114, od čega na odjelima intenzivne skrbi 30.

Broj umrlih koji su bili zaraženi koronavirusom ostao je isti i riječ je o 30 osoba.

Jučer je iz bolnica otpušteno četvero pacijenata, pa se njih ukupno 102 smatra oporavljenim i zdravim. provedeno je 1067 novih testiranja.

Sve to, čini se, govori o trendu smanjenja dnevnog prirasta novih slučajeva, čemu su pridonijele oštre restrikcije, zbog čega vlada razmatra ponovno pokretanje proizvodnje u nekim industrijskim sektorima nakon uskrskog ponedjeljka, ako ih se građani i dalje budu dosljedno držali.

"Važno je da se restrikcija držimo i za vrijeme uskrsnih praznika. Neka Uskrs bude znak za novi početak, početak povratka zdravlja i smanjivanja krivulje zaraženih. Izdržimo kako bismo u sljedećem tjednu napravili plan za postupno smanjivanje restrikcija", kazao je na konferenciji za novinare Jelko Kacin, glasnogovornik vlade za pandemijsku krizu.

"Dosadašnjim mjerama i restrikcijama postigli smo dobre rezultate i reakciju našeg zdravstvenog sustava možemo uspoređivati s onim najboljima u svijetu, zbog čega danas posebno zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima", kazao je ministar zdravstva Tomaž Gantar.

Kako je na istoj konferenciji izjavio ministar za rad, obitelj i socijalnu politiku Janez Cigler Kralj, vlada će u drugom protukriznom paketu, koji treba predložiti do kraja mjeseca, pokušati uvažiti i neke zahtjeve sindikata. To se primjerice odnosi na mogućnost da i nezaposleni koji su na zavodima za zapošljavanje, a nemaju više prava na nikakvu naknadu za nezaposlenost, u vrijeme trajanja epidemije na nju ostvare pravo. To bi vrijedilo i za tzv. zaposlene u nesigurnim oblicima zapošljavanja, tzv. prekarne radnike te invalide i druge koji rade polovično radno vrijeme.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, Jelko Kacin, Tomaž Gantar, slovenska ekonomija
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE