GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kacin: Stanje u Hrvatskoj je dramatično

Kacin: Stanje u Hrvatskoj je dramatično
PRETJERIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2020 / 15:47
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19 Jelko Kacin kazao je u srijedu da će vlada u četvrtak odrediti rok za povratak njezinih državljana iz Hrvatske kako bi izbjegli obvezujuću karantenu.

Vrijeme koje će im dati vlada da se vrate bit će do kraja ovog tjedna "a možda i nešto više", ali to je ovisno i od broja novih zaraza u Hrvatskoj, kazao je Kacin, no dodao je kako je u Hrvatskoj, s obzirom na današnji opet rekordni broj novih zaraza "dramatično" i da je "sve manje manevarskog prostora".

"Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao, opet se očekuju rekordne brojke", kazao je Kacin, dodavši da je hrvatskim novinarima koji su ga nedavno na Krku pitali hoće li Slovenija Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih destinacija kazao da će se na tu listu "Hrvatska staviti sama" ako ne poduzme drastičnije mjere za obuzdavanje spidemije.

"Čini se da broj novozaraženih u svim hrvatskim županijama raste i da stoje naše ocjene da je u Hrvatskoj prije nekoliko dana počeo novi mnogo jači val epidemije", kazao je Kacin u razgovoru za Slovensku televiziju.

Kako će na to hrvatska vlada reagirati, to ćemo tek vidjeti, kazao je Kacin.

Dodao je da će se Slovencima koji su sada u Hrvatskoj dati "dosta" vremena da se vrate kući i izbjegnu karantenu, ali i da se izbjegnu zastoji i gužve na granici, no da više od toga ne može precizirati jer će krajnji rok za povratak u dogovoru za epidemiolozima koji stanje prate odrediti vlada.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata zabilježeno 37 novih zaraza koronavirusom, a slovenska vlada tvrdi da je od toga trećina "uvezenih" slučajeva i to najviše iz Hrvatske.

Kacin je za Slovensku televiziju kazao da na savjetovanju vlade i epidemiologa u srijedu razgovaraju samo o stanju u Hrvatskoj, te da vlada za sada bez obzira na trend rasta slučajeva u Sloveniji i skori početak školske godine ne razmatra neke druge restrikcije zbog Covida-19.

Tagovi: Jelko Kacin, koronavirus u Hrvatskoj, koronavirus u Sloveniji
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE