GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kacin zabrinut: U Sloveniji 14 novih zaraza u posljednja 24 sata

Kacin zabrinut: U Sloveniji 14 novih zaraza u posljednja 24 sata
BRIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2020 / 11:49
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji su u zadnja 24 sata na koronavirus bile testirane 878 osoba, pri čemu je zaraza potvrđena kod njih 14, objavila je u subotu slovenska vlada.

Tako velik dnevni skok novih zaraza nije zabilježen još od 24. travnja, kad ih je bilo 15, prenose slovenski mediji.

Po dva nova slučaja potvrđena su u Ljubljani, Kopru, Pivki, Straži, a po jedna infekcija u Velenju, Sežani, Hrastniku, Kočevju i Medvodama, dok je jedna zaraza potvrđena kod stranog državljanina.

S novim podacima iz zadnja 24 sata broj aktivno zaraženih povećao se na 80, a broj potvrđenih zaraza od početka epidemije na 1572, nakon
izvedenih ukupno skoro 100 tisuća testova.

Trenutno se u bolnici od covida-19 liječi 8 osoba, od čega jedna treba intenzivnu njegu. Novi smrtnih slučajeva nije bilo, pa broj umrlih među zaraženima ostaje 111, potvrdila je slovenska vlada.

Njezin glasnogovornik za koronakrizu Jelko Kacin upozorio je na svom službenom Twitteru da je širenje koronavirusa u Sloveniji posljednjih dana zabrinjavajuće.

"Izvješće Instituta za javno zdravlje o zabrinjavajućem širenju covida-19 u Sloveniji predstavlja upozorenje. Jučerašnji pozitivni testovi na koronavirus su potvrda da se ljudi preslabo pridržavaju naputaka o održavanju socijalne distance od 1,5 metra, a to je bitna mjera u borbi s virusom. Neka sekundarne zaraze do kojih sada dolazi budu opomena svima da upozorenja medicinske struke moramo dosljedno uvažavati", napisao je Kacin.

Od početka ovog mjeseca zaraza je u Sloveniji potvrđena kod 98 ljudi, a u prvih pet dana ovog tjedna testiranjima je potvrđen 51 novi slučaj.
Zbog povećanja novih slučajeva u Sloveniji, ali i obližnjim državama, slovenska vlada uvela je ovaj tjedan ponovnu obvezu nošenja maski u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu, a pri odlasku u inozemstvo u države sa sličnom epidemiološkom situacijom preporuča opreza i uvid u lokalnu epidemiološku situaciju prije putovanja.

Slovenski epidemiolozi u četvrtak su ponovili da Hrvatska unatoč naglom povećanju zaraza u posljednje vrijeme i dalje ostaje epidemiološki sigurna za slovenske turiste, među ostalim i zato jer su nova žarišta izvan jadranskih destinacije koja Slovenci najčešće posjećuju.

Tagovi: Jelko Kacin, koronavirus u Sloveniji, Janez Poklukar, UKC Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE