GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kada će Izrael pokrenuti kopnenu ofenzivu?

Kada će Izrael pokrenuti kopnenu ofenzivu?
OFENZIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 08:08
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Od napada Hamasa 7. listopada, Izrael je bombardirao Gazu i gomilao trupe uz granicu, u očitoj pripremi za kopnenu ofenzivu.

U odvojenim intervjuima, dva glasnogovornika Izraelskih obrambenih snaga bavila su se pitanjem kada će se takva ofenziva dogoditi.

"Kopnena ofenziva, ako se dogodi, bit će u najboljem operativnom trenutku", rekao je potpukovnik Peter Lenner.

U međuvremenu, potpukovnik Jonathan Conricus rekao je za Australian Broadcasting Corporation da će "rat završiti" ako se Hamas preda i oslobodi svoje taoce.

Ako Hamas odbije, rekao je Conricus, "vjerojatno ćemo morati ući i obaviti to".

"Krajnje stanje ovog rata je demontirani Hamas koji nikada neće moći ugroziti bilo kojeg izraelskog civila", rekao je.

Kina situaciju u Gazi smatra "vrlo ozbiljnom", s rizikom od porasta kopnenog sukoba velikih razmjera, a izgledi su "zabrinjavajući" kako se oružani sukobi duž susjednih granica šire, objavili su kineski državni mediji ponedjeljak, citirajući posebnog izaslanika zemlje za Bliski istok.

Izaslanik Zhai Jun rekao je da je Kina pružila i nastavit će pružati hitnu humanitarnu pomoć Palestincima putem Ujedinjenih naroda i putem bilateralnih kanala kako bi pomogla u ublažavanju humanitarne krize.

Zhai je također rekao da je Kina voljna učiniti "sve što je povoljno" za promicanje dijaloga, postizanje primirja i obnovu mira, kao i za promicanje rješenja s dvije države, objavila je Središnja kineska televizija.

Tagovi: hAZA, POJAS gAZE, iZRAEL, hAMAS
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE