GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako je pao treći čovjek Porezne uprave?

Kako je pao treći čovjek Porezne uprave?
POZADINA UHIĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2023 / 10:25
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Treći čovjek Porezne uprave uhićen je preko tzv. bube u automobilu, a Uskok ga sumnjiči da je uzeo 2500 eura mita, piše u subotu Jutarnji list.

Kad se u četvrtak zaputio u Zadar na poslovni put, Slaviša Penava, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave, nije ni slutio da će mu u petak u zoru na vrata hotelske sobe pokucati kriminalisti.

Dok je u pratnji policije putovao prema Zagrebu, istovremeno je uhićen i zagrebački poduzetnik Denis Bilić. Povod? Točno 2500 eura mita koje je navodno, sumnjaju istražitelji, Penava primio od Bilića kako bi se učinila usluga, pak, tvrtki Performance Grupa u vlasništvu Bilićeva prijatelja, inače osobe koja je usko surađivala s mnogima pa i s Matom Rimcem.

Bilić je, postoji osnovana sumnja, urgirao kod Penave da se račun navedene tvrtke, koja se bavi trgovinom i popravcima automobila i motocikala, ne blokira prema ovršnom rješenju, koji je Fina planirala blokirati na zahtjev Porezne uprave.

Navedena firma ima jednog zaposlenog, a preklani je, prema javno dostupnim podacima, uprihodila preko 200.000 eura, što je znatno manje od lanjske dobiti od oko 90.000 eura. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, taj predmet nije bio u Penavinu sektoru, pa je običnim SMS-om odlučio tu stvar spustiti na nižu razinu zamolivši kolegu D. B. u drugoj podružnici da vidi može li što učiniti u skladu sa zakonom.

Činjenica da mu je, navodno, naložio da račun tvrtke ne blokira nikako mu nije išla u prilog. Nije dugo trebalo da se stvar zakuha i da PNUSKOK i PU bjelovarsko-bilogorska u suradnji s USKOK-om krenu u antikorupcijsku akciju kroz provođenje posebnih dokaznih radnji te je u Bilićevo vozilo, neslužbeno doznajemo, ubačen uređaj za prisluškivanje.

Koja je, međutim, trenutačna statusna pozicija direktora tvrtke za koju je uhićeni Bilić odlučio urgirati, nije poznato, no prema posljednjim informacijama, on nije priveden jer navodno nema nikakvog dokaza da je od njega krenulo podmićivanje, piše novinarka Jutarnjeg lista Hajdi Karakaš Jakubin. 

Tagovi: Slaviša Penava, Porezna uprava
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE