GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako se Dragan Kovačević uspio dokopati grobnog mjesta u aleji velikana na Mirogoju?

Kako se Dragan Kovačević uspio dokopati grobnog mjesta u aleji velikana na Mirogoju?
GROBNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Šef JANAF-a Dragan Kovačević koji je nedavno uhićen u sklopu velike antikorupcijske akcije pod optužbom za primanje milijunskog mita, očito je itekako patio na luksuz.

Novo otkriće govori da je Kovačević uspio doći do grobnog mjesta u takozvanoj Aleji velikana na groblju Mirogoj, iako ga je praktički nemoguće kupiti, već se ona dodjeljuju zaslužnim građanima. Tako je predsjednik uprave JANAF-a našao, makar posmrtno mjesto u društvu ljudi poput Ede Murtića, Dražena Petrovića, Vjekoslava Šuteja, Josipa Kuže, Marka Veselice, Ene Begović i ostalih.

Kovačević je parcele za dva grobna mjesta platio između 200 i 300 tisuća kuna. Naknadno je još u spomenike uložio otprilike isti iznos.

– Kovačević je jedini koji je mjesta dobio, tj. kupio za života. Ta mjesta se inače ne mogu kupiti, a potpuno je nejasno po čemu je on zaslužan. To je bila apsolutno diskrecijska odluka bivše voditeljice groblja, a ne postoji nikakav pisani trag ili obrazloženje zašto bi Kovačević bio znamenit i zašto je zaslužio mjesto u toj aleji – kaže za 24 sata sugovornik iz Zagrebačkog holdinga.

Dodaje kako je u trenutku kad je Kovačeviću bivša voditeljica groblja Ljerka Ćosić odobrila mjesto i jeftino ga prodala, bilo niz zahtjeva zaista zaslužnih građana koji su bili na čekanju.

Bivša voditeljica Groblja Ljerka Ćosić odbacila je da je pogodovala Kovačeviću.

– Meni je došao zahtjev, ali ja sam tražila suglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. Oni su ti koji odlučuju i nakon toga sam potpisala odluku. Nije moja odluka, pitajte njih – rekla je Ćosić za 24 sata, dok su i u gradskom Zavodu i Gradskim grobljima potvrdili da to nije točno.

Tagovi: Dragan Kovačević, Janaf, aleja velikana Mirogoj, Gradska groblja, Ljerka Ćosić, afera Janaf
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE