GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kalifornija prešla 400.000 zaraženih, uskoro bi mogla prestići New York

Kalifornija prešla 400.000 zaraženih, uskoro bi mogla prestići New York
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2020 / 07:22
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Kalifornija je u utorak postala druga američka savezna država uz New York koja je prešla 400.000 slučajeva koronavirusa, pokazuju podaci Reutersa.

U najnaseljenijoj američkoj saveznoj državi Kaliforniji zabilježeno je ukupno 400.166 slučajeva zaraze i uskoro bi mogla prestići New York koji je bio epicentar epidemije u SAD-u s najvećim brojem zaraženih od pojave koronavirusa u siječnju.

New York trenutno ima ukupno 412.800 slučajeva koronavirusa i u prosjeku bilježi 700, a Kalifornija oko 8.300 novih zaraza dnevno od početka srpnja.

New York je uspio staviti širenje zaraze pod kontrolu i u ponedjeljak je zabilježio najmanje hospitalizacija u četiri mjeseca.

Kalifornijski guverner Gavin Newsom odustao je od najavljenih planova otvaranja i najavio zatvaranje prostora koji privlače veći broj ljudi - kafića, restorana, kina, zooloških vrtova i muzeja.

Također je naredio zatvaranje teretana, frizerskih salona i crkvi u 30 najpogođenijih okruga.

Newsom je prošli petak objavio i kontroverzni plan za otvaranje škola usred žustre debate diljem SAD-a o sigurnosti povratka učenika i učitelja u učionice.

Prošli tjedan je zbog pandemije otkazana Parada ruža u Pasadeni u Kaliforniji za 2021. koja se, uz nekoliko iznimki, održavala od 1890. godine na Novu godinu.

U SAD-u je umrlo 141.000 ljudi, što je gotovo četvrtina svih smrti od koronavirusa u svijetu. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti procjenjuje da će do 8. kolovoza umrijeti 157.000 ljudi.

Tagovi: Kalifornija, koronavirus u SAD-u, Gavin Newsom, New York
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE