GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanada najavila obvezno cijepljenje saveznih javnih službenika

Kanada najavila obvezno cijepljenje saveznih javnih službenika
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2021 / 10:33
Autor: SEEbiz / H
OTTAWA - Kanadski službenici savezne javne uprave, kao i putnici vlakova i zrakoplova uskoro će se morati cijepiti radi Covida-19, objavila je u petak vlada kanadskog premijera Justinea Trudeaua, suočena s povećanim brojem slučajeva zaraze u zemlji.

Datum stupanja na snagu ove mjere bit će objavljen idućih tjedana. No, trebao bi se primijeniti "brzo", a najkasnije do kraja listopada za prometni sektor, rekao je Dominic LeBlanc, ministar za međuvladine poslove na brifingu za novinare.

Kanadska vlada je "najveći poslodavac u zemlji", podsjetio je ministar, federalne javne službe broje približno 300.000 zaposlenih.
Ottawa radi usporedno s javnim poduzećima, poput kanadske pošte, kako bi osigurala da se ta mjera primjenjuje i tamo.

"Svi ovi napori imaju za cilj pomoći Kanadi u postizanju imunizacije koja nam je potrebna za ponovno otvaranje našeg gospodarstva, njegovo održavanje otvorenim i zaštitu tisuća ljudi", dodao je ministar LeBlanc.

Moguće sankcije kojima bi bili izloženi necijepljeni javni službenici ministar nije najavio, rekavši kako očekuje da će se zaposlenici pridržavati mjere.
Oko 71 posto od 38 milijuna Kanađana primilo je jednu dozu cjepiva, a gotovo 62 posto je u potpunosti cijepljeno.
Air Canada, vodeći zračni prijevoznik u zemlji, objavio je da pozdravlja ovu najavu koja cilja i na osoblje i na klijente te će omogućiti "sigurnije putovanje".
Do ove najave dolazi manje od mjesec dana prije ponovnog otvaranja kanadskih granica cijepljenim stranim putnicima, što je zakazano za 7. rujna, godinu i pol nakon zatvaranja zbog pandemije.
U četvrtak je i ministarstvo zdravstva SAD-a objavilo da će zdravstveni radnici zaposleni u tijelima savezne države biti obvezni cijepiti se protiv Covid-19.
I država New York nedavno je najavila obvezno cijepljenje svojih javnih službenika.

Tagovi: Kanada, obvezno cijepljenje saveznih javnih službenika
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE