GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kaos na sjeveru Kosova nakon akcije specijalaca protiv kriminalnih skupina

Kaos na sjeveru Kosova nakon akcije specijalaca protiv kriminalnih skupina
NEREDI I PUCNJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 15:26
Autor: SEEbiz
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovski su mediji javili da je osam osoba uhićeno u akciji protiv krijumčara na teritoriju Kosova. Koha Ditore je na mrežnim stranicama nešto iza podneva objavila da se operacija privodi kraju te da su na sjeveru Kosova uhićene tri osobe, a šest policajaca ozlijeđeno.

Policija je priopćila da je su petorica Albanci, a jedan Srbin iz redova kosovske policije. Na sjeveru su uhićeni Albanac, Srbin i Bošnjak, navodi policija u priopćenju.

Policija je upala u jednu ljekarnu u Sjevernoj Mitrovici, a dio operacije se odvijao i u Zvečanu s ciljem da pronađu krijumčarenu robu. Beogradski Blic javlja da je Srbin ustrijeljen s leđa u Zvečanu, na sjeveru Kosova, i da se liječnici bore za njegov život. I potvrđuje povlačenje kosovske policije.

Mediji s obje strane su, kad je riječ o činjenicama, obavili kvalitetan posao. Doznali smo da je kosovska policija pokrenula akciju protiv krijumčara - sad dolazi dio gdje Blic tvrdi da je riječ o žvakama, čokoladicama i sokovima - da je došlo do očekivane burne reakcije lokalnog stanovništva na sjeveru Kosova, dijelu gdje većinom žive Srbi. Tijekom akcije došlo je do sukoba policije i lokalnog stanovništva, policija je bacila suzavac, a jedna je osoba teško ranjena.

Tek treba utvrditi odakle je stigao metak. Srbijanski mediji ne optužuju, sugeriraju da bi to moglo biti s pozicija kosovske policije. Prenose se riječi lokalnog stanovništva - kosovo-online - koje tvrdi da je policija vatrenim oružjem u Zvečanu pucala na okupljene građane. Na poprište sukoba u Mitrovici (sjevernoj) stigli su i pripadnici kosovske specijalne policije, ROSU.

Operacija protiv krijumčara je bila provedena i u drugim kosovskim gradovima, mirno.

Direktor srbijanske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da je jutrošnja akcija kosovske policije još jedna provokacija premijera Albina Kurtija pred lokalne izbore (održavaju se 17. listopada) i dodao da je o tome obavijestio specijalnog izaslanika EU za dijalog s Prištinom Miroslava Lajčáka.

Ana Brnabić, premijerka Srbije, reagirala je oštro: “Pozivam međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reagiraju i zauzdaju Albina Kurtija. Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa.”

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, odmah je krenuo u Rašku, u Sandžaku, blizu granice s Kosovom kako bi razgovarao s predstavnicima Srba s Kosova.

Tagovi: sjever Kosova, Kosovo, Ana Brnabić, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE