GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kaos u ZTC-u: Klanac najavio kaznene prijave protiv mehaničara

Kaos u ZTC-u: Klanac najavio kaznene prijave protiv mehaničara
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2022 / 17:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) potvrdila je u četvrtak da je još jedan radnik zatražio sporazumni raskid ugovora o radu nakon što su u srijedu isto zatražila druga dvojica, no ističu da to neće utjecati na dinamiku remonta protupožarnih zrakoplova.

Radnik po zanimanju limar iz organizacijske cjeline nevezane za linije zrakoplova zatražio je prošlog tjedna sporazumni raskid ugovora o radu radi odlaska na novo radno mjesto s boljim materijalnim uvjetima i plaćom.

Taj slučaj nevezan je za drugu dvojicu mehaničara koji su s bolovanja odlazili raditi u inozemstvo a raskide ugovora o radu zatražili su u srijedu, priopćila je Uprava državne tvrtke u kojoj se servisiraju protupožarni zrakoplovi.

Poručuju da takav razvoj događaja neće utjecati na dinamiku remonta protupožarnih zrakoplova i zadane rokove.

Šef uprave ZTC-a Zdravko Klanac izjavio je početkom kolovoza da je rad u inozemstvu radnika koji su istovremeno na bolovanju razlog za izvanredni otkaz.

Jedan od njih odgovorio je u srijedu da ne želi više biti dio te kaljuže, tvrdeći da je do stanja s protupožarnim avionima dovelo nesposobno tehničko vodstvo ZTC-a. Ustvrdio je da zaposlenici imaju gdje raditi jer imaju odlične reference, traže ih i cijene.

Prosječna plaća mehaničara u ZTC-u iznosi oko 5800 kuna za redovan rad, početnici imaju oko 4000 kuna.

Hrvatska trenutno ima na raspolaganju šest protupožarnih zrakoplova. Početkom kolovoza rokovi za popravak zrakoplova pomaknuti su na 15. kolovoza.

Nismo davali lažnu nadu

Klanac je novinarima u četvrtak na konferenciji za novinare rekao da je dvojici radnika odbio dati slobodne dane po povratku s dugotrajnog bolovanja nakon čega su podnijeli zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.

Protiv njih su HZZO-u uputili zahtjev za nadzorom jer su radili u inozemstvu dok su bili na bolovanju. "Ne želim o njima razgovarati, znate koji je ovo nož u leđa… Kad prikupimo sve što treba, podnijet ćemo kaznenu prijavu", najavio je.

Njih dvojica su, dodao je odradila jedva 30-ak dana.

Razgovor je obavio s trećim radnikom kojem ne mogu ponuditi uvjete kao tamo gdje ide, ali se nada da će se možda predomisliti.

Ustvrdio je da imaju stabilnu jezgru mehaničara s certifikatima pa odlazak dvojice radnika neće ugroziti funkcioniranje, odnosno rad na letjelicama.

Upitan je li lagao ministru obrane Mariju Banožiću o spremnosti kanadera za sezonu Klanac je rekao da nisu davali lažnu nadu i da su objektivno izvještavali onoliko koliko su mogli predvidjeti.

Tagovi: Zrakoplovno tehnički centar, Zravko Klanac, kanaderi, remont kanadera, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE