GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kekin: Građani su zbunjeni i uplašeni oko cijepljenja, za to su odgovorni Vlada i Stožer

Kekin: Građani su zbunjeni i uplašeni oko cijepljenja, za to su odgovorni Vlada i Stožer
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2021 / 19:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Psihijatrica zagrebačkog KBC-a, ujedno i saborska zastupnica Zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin komentirala je podjele u društvu na cijepljene i necijepljene.

- Mislim da nije došlo do podjele na cijepljene i necijepljene jer vidimo već iz jučerašnjeg prosvjeda da tih zagriženih antivaksera i uvjerenih necijepiša ima doista jedan zanemariv broj, ali su vrlo glasni, tu se slažem. No činjenica je da imamo jako puno građana koji se doimaju zbunjeni i nesigurni, uplašeni oko cijepljenja i zbog toga ga odbijaju, odnosno odgađaju. Za tu poziciju držim da su odgovorni Vlada i Stožer jer godinu dana vrlo nekonzistentno i s duplim standardima vode pandemiju i time su doveli do visokog nepovjerenja javnosti. Vidite i iz drugih iskustava zemalja, da one zemlje gdje građani vjeruju svojem vodstvu, imaju visoku procijepljenost primjerice Danska itd., dok kod nas procijepljenost je rezultat nepovjerenja u Vladu', kazala je Kekin u RTL-u Danas.

Upitana trebaju li Vlada i Stožer slati drugačije poruke pa nećemo imati ovu situaciju kazala je da je komunikacija veliki problem i da oni to doista rade loše.

- Dat ću vam i primjer. Zadnjih dana stalno slušamo uo uvođenju obaveznih Covid potvrda u zdravstvo. Vi to kad kažete populaciji, ona stječe dojam da se doktore mora prisiljavati da se cijepe i svaki građanin će pomisliti: Pa nisam ja lud, ako se liječnici neće cijepiti neću se cijepiti ni ja. S druge strane je istina da je 90 posto liječnika procijepljeno. Dakle, to je najprocijepljenija populacija u Hrvatskoj koju imamo. Umjesto da koriste taj argument jer je on neprobojan, to je najmjerodavnija populacija...oni ga zanemaruju na njihovu štetu', kazala je Kekin.

Na pitanje koje bi nda bilo rješenje kazala je da stožer je definitivno izgubio povjerenje i čak i kada daju nekakve dobre poruke, one se sada više ne čuju uslijed svih propusta i loših propusta.

- Ovo bih poručila i kao liječnica i političarka Zeleno-lijevog bloka da mi želimo da se ukinu mjere, da živimo staro normalno. Nemamo više ni novaca ni psihičkih kapaciteta da bismo imali mjere no osnosvni preduvjet za to je visoka procijepljenost. Dakle, apel građanima je da se cijepe kako bismo mogli živjesti staro normalno. Vlada bi trebala preuzeti odgovornost što čitavo vrijeme izbjegava, stalno igraju igru u kojoj se nikome ne žele zamjeriti i pokušavaju zadržati lentu Miss simpatičnosti, i ne poduzimaju poteze. U znanstvenom im savjetu sjede ljudi koji kažu da nije nužna visoka procijepljenost, a onda kažu: Građani cijepite se. Na njima je red da preuzmu odgovornost', poručila je Kekin dodavši da bez visoke procijepljenosti ne možemo doći do ukidanja mjera.

Komentirala je i činjenicu da su mnogima sada u fokusu djeca i koriste ih za pokazivanje i učvršćivanje vlastitih stavova.

'Apsolutno se slažem da je ta vrsta instrumentaliziranja djece u ostvarivanju političkih poruka jako štetna i takve poteze bi se trebalo izbjegavati jer će posljedice biti dalekosežne kod te djece koja se tako zloupotrebljavaju', zaključila je Kekin.

Tagovi: Ivana Kekin, koronavirus u Hrvatskoj, cijepljenje protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE