GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerum nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora

Kerum nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 22:05
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Predsjednik Hrvatske građanske stranke i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je u ponedjeljak da je nepravomoćno osuđen na šestomjesečnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od dvije godine te da se zbog toga možda neće moći kandidirati na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine.

"Vrlo je izvjesno da ja ne mogu uopće ići, i da hoću, na izbore zbog ove presude koju imam. Dobio sam presudu da imam šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine", rekao je Kerum u programu Radio Splita.

Prema navodima Dalmatinskog portala, zbog prijetnje aktivistu Bojanu Ivoševiću, Kerum je nepravomoćno osuđen na predloženu kaznu od šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Keruma 15. srpnja jer je mjesec dana prije prijetio Ivoševiću "čupanjem gučka" revoltiran što ga je na tom portalu nazvao "malignim tumorom Splita".

Inače, izmjenama Zakona o lokalnim izborima, koje je Sabor usvojio krajem 2016. na prijedlog Mosta nezavisnih lista, zabranjena je kandidatura na lokalnim izborima pravomoćno osuđenim osobama. Zakon je nazvan “lex Vlahušić”, jer je oporba tvrdila da ga je Most predložio kako bi iz izborne utrke za lokalne izbore 2017. izbacio dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića osuđenog u aferi Šipan.

U splitskoj policiji danas su, ne navodeći imena, potvrdili da je 14. rujna dovršeno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom koji je osumnjičen da je 12. lipnja u SMS poruci prijetio 30-godišnjaku. Dalmatinski portal ističe navodeći presudu kako je Kerum 12. lipnja u nakani da u Bojanu Ivoševiću izazove osjećaj straha, reagirajući na komentar o njegovu političkom djelovanju koji je objavljen istog dana na tom portalu, sa svojega mobilnog telefona novinarki Živani Šušak Živković poslao poruku s nazivom "Odgovor Ivoševiću" kako bi je javno objavila. Ivoševiću je poručio:

"Spomeni me još jednom, gučak ću ti iščupati." Poruku je novinarka proslijedila Ivoševiću, što je u njemu izazvalo osjećaj straha "za njegov tjelesni integritet", piše taj portal navodeći sadržaj presude.

Bojan Ivošević angažiran je u aktivističkoj skupini "Dnevna doza splitskog nereda", koja kritizira stanje u Splitu i koja je 15. rujna ove godine na Vidilici na Marjanu dodijelila nagrade s pogrdnim nazivom "Zlatni k...". Ivošević je tom prigodom rekao kako se nagrada "Split je k..." dodjeljuje istraživačkim novinarima "koji ometaju planove onih koji svoje interese stavljaju ispred interesa grada".

Aktivistička skupina "Dnevna doza splitskog nereda" na svojoj stranici ima istaknut slogan "Split je k...".

Kerum je danas rekao kako je taj slogan uvredljiv za Split i njegove građane.

"Mi inzistiramo da se zabrani taj slogan i procesuiranje autora tog teksta", dodao je.

Zbog tog slogana, vijećnici Kerumova HGS-a danas su bojkotirali sjednicu Gradskog vijeća te je ona zbog nedostatka kvoruma odgođena za 15 dana.

Tagovi: Željko Kerum, Hrvatska građanska stranka, Bojan Ivošević, Lex Vlahušić
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE