GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina odgovorila SAD-u oko izvješća WHO-a o uskraćivanju podataka o koroni

Kina odgovorila SAD-u oko izvješća WHO-a o uskraćivanju podataka o koroni
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Nakon što je Bijela kuća pozvala Kinu da prikaže podatke iz prvih dana izbijanja covida-19, kinesko veleposlanstvo u Washingtonu odgovorilo je kako SAD ne bi smjele "upirati prstom" u Kinu i druge države koje su podržale Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) tijekom pandemije.

“SAD su nanijele štetu multilateralnoj suradnji i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji posljednjih godina i ne bi smjele “upirati prstom” u Kinu i druge zemlje koje su podržale WHO tijekom pandemije covida-19″, priopćilo je u subotu kinesko veleposlanstvo.

Glasnogovornik veleposlanstva, odgovarajući na izjavu američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana, rekao je kako je Kina pozdravila odluku Washingtona da se ponovno uključi u WHO-om, ali trebala bi se držati “najviših standarda”, umjesto da cilja na druge zemlje.

Bijela kuća pozvala je u subotu Kinu da stavi na raspolaganje podatke iz prvih dana izbijanja covida-19 i navela da je “duboko zabrinuta” zbog načina na koji su prezentirani prvi nalazi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o podrijetlu koronavirusa.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan priopćio je da je imperativ da izvješće bude neovisno i bez “izmjena kineske vlade” te ponovio zabrinutost administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji se obrušio na WHO zbog istog pitanja.

Tagovi: Svjetska zdravstvena organizacija, Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirus, Emmanuel Macron, Angela Merkel, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
PRIJETNJE
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
TEHERAN - Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava, kako Izrael tako i Zapad, na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada.
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
OSUDA
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
MOSTAR - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na hrvatske državljane u Pančevu ocijenivši taj izgred nedopustivim i nečim što se ne smije događati u budućnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE