GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina protiv korone dosad cijepila 70 milijuna ljudi

Kina protiv korone dosad cijepila 70 milijuna ljudi
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 17:02
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kina je do 20. ožujka cijepila 70 milijuna ljudi cjepivom protiv covida-19, izvijestili su u subotu državni mediji pozivajući se na Nacionalno zdravstveno povjerenstvo.

Od veljače je prvi lokalni prijenos virusa u Kini evidentiran kod jedne zaposlenice bolnice. Ona je primila dvije doze cjepiva između siječnja i veljače, izvijestili su u subotu državni mediji.

Pacijentica, koju su identificirali pod prezimenom Liu, od 4. ožujka radila je u karanteni bolnice u gradu Xianu. Većinom je bila zaposlena na prikupljanju uzoraka osoba iz karantene, kojima je rađen test na konavirus, piše državni list Health Times.

Taj je slučaj zaraze Kina prijavila u četvrtak, a riječ je o prvome slučaju lokalnog prijenosa virusa u zemlji od 14. veljače.

List 'The Health Times', koji se poziva na grupu stručnjaka iz provincije Shaanxi u kojoj se nalazi grad Xian, piše da je Liu zaražena nakon što je slučajno bila izložena virusu, dok je radila u bolničkom odjelu karantene.

List citira Zenga Guanga, bivšega glavnog epidemiologa kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, koji je rekao da cjepivo ne štiti sto posto od bolesti i da je "relativno sigurno, a ne apsolutno sigurno" te da javnost ne bi trebala sumnjati u domaća cjepiva zbog ovog slučaja.

"Stopa djelotvornosti domaćih cjepiva u prevenciji teških slučajeva zaraze koronavirusom u Kini veća je od 90 posto, a sveukupna stopa zaštite veća je od 70 posto", rekao je Zeng, dodavši da su bolnice u kojima se liječe oboljeli od covida-19, područja visokog rizika zaraze u kojima se ni među cijepljenim medicinskim osobljem ne može isključiti mogućnost infekcije.

Trideset i tri člana osoblja koje je radilo u bolničkom odjelu s Liu imalo je negativne rezultate testiranja i svi su prošli medicinsku izolaciju i promatranje.

Kina trenutačno raspolaže četirima domaćim cjepivima protiv covida za javnu uporabu, a peto je cjepivo odobreno za hitnu upotrebu.

Tagovi: cijepljenje protiv koronavirusa, NR Kina, koronavirus u NR Kini
PROČITAJ I OVO
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE