GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kinezi naveliko koriste tradicionalnu kinesku medicinu u borbi protiv virusa

Kinezi naveliko koriste tradicionalnu kinesku medicinu u borbi protiv virusa
TCM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2020 / 07:29
Autor: Matej Balen
PEKING – Tražeći najefikasnije načine liječenja zaraženih, u vremenu dok cjepivo za koronavirus ne postoji, Kinezi su pribjegli svojoj tradicionalnoj tehnici liječenja koja se svakodnevno koristi u kineskim bolnicama.

Državna administracija za tradicionalnu kinesku medicinu nedavno je podnijela izvještaj, za period do 17. veljače, iznoseći kako je terapija tradicionalnom kineskom medicinom (TCM) bila korištena na 85 posto slučajeva zaraženih koronavirusom.

„Na 60,107 pacijenata zaraženih virusom, TCM je je bio korišten kao isključivo sredstvo liječenja, ili u kombinaciji sa „zapadnom“ medicinom. Njih 92 posto pokazali su značajni napredak u općem stanju organizma nakon terapije TCM-om“, navodi državna administracija iz Pekinga.

Gotovo 5,000 medicinskih radnika iz 600 specijaliziranih TCM bolnica te Kineske akademije tradicionalne medicine je zaposleno na liječenju zaraženih, od kojih je većina poslana u sami Wuhan.

U izvještaju se također navodi kako je još 2003. godine TCM bio korišten u liječenju SARS-a, tada na nešto više od 3,000 zaraženih.

Tradicionalna kineska medicina ima gotovo 3,000 godina povijesti razvoja, a svaku bolest objašnjava kao disbalans u tijelu, izražen kroz odnos Ying-a i Yang-a. U liječenju se koriste tehnike poput Tai Chi-ja, akupunkture i tradicionalnih biljnih lijekova kako bi se obnovio tok životne energije u tijelu.

Vjerovanje u efikasnost TCM-a je duboko ukorijenjeno u kinesku kulturu, i najčešće se koristi kao prevencija za gotovo sve vrste bolesti. „Zapadna“ medicina sumnja u uspješnost liječenja TCM-om zbog nedostatka znanstvenih dokaza i čvrstih laboratorijskih testova.

Tagovi: tradicionalna kineska medicina, Kineska akademija tradicionalne medicine, koronavirus, Wuhan,
PROČITAJ I OVO
Tusk: Poljska počinje s podizanjem utvrda na istočnoj granici
NAJAVE
Tusk: Poljska počinje s podizanjem utvrda na istočnoj granici
VARŠAVA - Poljski premijer Donald Tusk u subotu je rekao da Poljska počinje raditi na daljnjem jačanju cijele istočne granice, u trenutku dok se zemlja suočava s, kako je kazao, sve snažnijim "hibridnim ratom" zbog ilegalnih migranata iz Bjelorusije.
Plenković: O sastavu Vlade razgovarat ćemo kada bude gotov
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: O sastavu Vlade razgovarat ćemo kada bude gotov
POREČ - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je novinarima u Poreču potvrdio da od ponedjeljka nastavlja razgovore s ministrima, novim kandidatima za ministre, te s koalicijskim partnerima, o sastavljanju nove Vlade ne želeći govoriti o imenima novih ministara.
Pupovac: Domovinski pokret je ekstreman
STAVOVI
Pupovac: Domovinski pokret je ekstreman
ZAGREB - Milorad Pupovac, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), rekao je u intervjuu za HRT da SDSS nije dao potpis za stvaranje vlade, premda su manjine deklarirale podršku Andreju Plenkoviću.
Milanović: Domovinski pokret mora odlučiti hoće li se baviti politikom ili neće
PORUKE
Milanović: Domovinski pokret mora odlučiti hoće li se baviti politikom ili neće
TUZLA - "Nemam ni dobra ni loša očekivanja, na njima je. HDZ nije napravio ništa."
Bartulica: Podrška Vladi nije bezuvjetna
UPOZORENJE
Bartulica: Podrška Vladi nije bezuvjetna

OSIJEK - Član predsjedništva Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica izjavio je u subotu kako ne može reći da buduća Vlada ima bezuvjetnu podršku, dok ne bude definiran njezin program i što će provoditi u sljedećem razdoblju.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE