GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klasić: Odvodnja i kanalizacija u katastrofalnom stanju

Klasić: Odvodnja i kanalizacija u katastrofalnom stanju
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 12:05
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Gradski i saborski zastupnik HSLS-a Darko Klasić upozorio je u srijedu na konferenciji za novinare da se problem odvodnje i kanalizacije u Zagrebu sistematski zanemaruje te je od nadležnih zatražio da hitno počnu rješavati taj problem star 10 godina.

"Ovo je slika Bandićeve vlasti. U prvoj građevinskoj zoni, koju se često naziva elitnom, dva kilometra od Trga bana Jelačića imamo otvorenu kanalizaciju", upozorio je Klasić na konferenciji za medije pod nazivom 'Odvodnja i kanalizacija problem koji se sistematski zanemariva u Zagrebu'. Ocijenio je da je stanje katastrofalno jer se otpadne i fekalne vode odvode otvorenim kanalom.

Upozoravajući da su građani nekoliko puta godišnje suočeni s poplavama, rekao je da su u zadnjoj poplavi s tog područja vatrogasci ispustili 250 kubika vode jer kanalizacijski šahtovi ne idu nigdje. Dodao je kako ponovno, a na štetu građana, odgovorni prebacuju odgovornost s jednih na druge.

Klasić navodi i kako su stanovnici kvarta problem proglasili 'jezerom fekalija promjera 50 metara' koje je udaljeno dva kilometra od Ilice, a koje ugrožava zdravlje svih građana koji se nalaze u blizini. Ocjenjuje i da je taj zanemareni problem još jedan neuspjeli gradski projekt.
Grad u posljednjih 20 godina imao 25 milijardi dolara, a nije riješio ključne probleme

"Ne može se reći da Grad nije imao novca. Spominjem samo da je u zadnjih 20 godina imao proračun od 25 milijardi dolara, a nisu riješeni ni ključni problemi Zagreba", poručio je Klasić.

Tvrdnju da gradska vlast zanemaruje taj problem, Klasić je, iznoseći kronološki podatke, potkrijepio i odgovorom na pitanje gradskog zastupnika iz 2017. kada he Grad poručio kako se moraju riješiti imovinskopravni odnosi, a građevinska dozvola koja je izdana, u međuvremenu je istekla.

Na primjeru ulice Vinogradski odvojak, u kojoj stanovnici koji žive u prvoj građevinskoj elitnoj zoni – 150 metara iznad KBC-a Sestre milosrdnice, otpadne i fekalne vode odvode se otvorenim kanalom što teče ispod njihovih kuća kao u srednjevjekovnom Zagrebu. Proteklog vikenda to je rezultiralo poplavom fekalija i stvaranjem jezera fekalija uz bolnicu KBC Sestre milosrdnice čije su posljedice vidljive još i danas, poručili su iz HSLS-a.

Na konferenciji su sudjelovali i građani oštećeni u poplavi koji govorili su o tom problemu koji već traje godinama i za koji je izdana građevinska dozvola koja je u međuvremenu istekla.

Tagovi: Darko Klasić, odvodnja u Zagrebu, kanalizacijski sustav, poplave u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE