GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kokanović: Advokatska komora prikrivala sumnjivu smrt Cvijana

Kokanović: Advokatska komora prikrivala sumnjivu smrt Cvijana
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 14:43
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Advokat Čeda Kokanović optužio je danas Advokatsku komoru Beograda da je svesno prikrivala informaciju o sumnjivoj smrti advokata Vladimira Cvijana.

Kokanović je agenciji Beta kazao da je teško poverovati da je "puka slučajnost" što više od tri godine niko iz uprave Advokatske komore Beograda nikome u advokatskim krugovima nije pomenuo da je preminuo advokat "za čiju se karijeru vezuju brojne političke kontroverze".

"Ovo ne može biti slučajnost, već isključivo rezultat dobro koordinirane aktivnosti. Potrebno je bilo pažljivo ograničiti krug lica kojima je takva informacija u komori bila dostupna. Potrebno je takodje bilo uticati na sva ta lica kako informacija ne bi procurela u advokatsku i širu javnost", ocenio je advokat.

Kokanović se pita da li je moguće da se u takvim okolnostima slučajno dešava zavera ćutanja zbog koje niko van komore ne saznaje da je još jedan advokat preminuo?

"Ne tek bilo koji od 5.100 advokata u beogradskoj komori, kako predsednik komore Jugoslav Tintor tvrdi, nego advokat koji je iz javnog života nestao pod misterioznim okolnostima, nakon što je obavljao visoke i važne političke funkcije", kazao je on.

Komentarišući izjavu predsednika Advokatske komore Beograda Jugoslava Tintora da u tom trenutku nije bilo razloga za sumnju da je u vezi smrti Vladimira Cvijana bilo šta sporno, Kokanović kaže da ta informacija tada nije "tako brižljivo" sakrivena, možda bi neko nešto i posumnjao.

"Stiče se osećaj da komori ipak jeste bilo nešto sumnjivo. Ne bi inače informacija o smrti poznatog advokata bila tako dobro, pažljivo i dugo skrivana od javnosti", rekao je on.

Kokanović je podsetio da su advokati krajem jula i početkom avgusta 2018. godine protestovali i štrajkovali zbog ubistva advokata Miše Ognjanovića.

"Mediji su bili prepuni izjava čelnika advokatskih komora i vesti o tom ubistvu, a osnovana je i zajednička komisija komore za istrage napada na advokate, sa predstavnicima policije i tužilaštva. Advokatura je od državnih organa glasno i javno tražila odgovore", naveo je advokat.

Naglasio je da sada, u slučaju smrti Vladimira Cvijana, u advokatskim krugovima se stvara veliko podozrenje da ćutanje Advokatske komore Beograda nije baš bilo slučajno, već da je plod svesne odluke i plana da se spreči curenje informacije.

"Otvara se takodje pitanje da li je ovo ćutanje komore bilo samo deo nekog šireg i sveobuhvatnijeg plana sprečavanja javnosti da sazna istinu? Da li je moguće poverovati da neko u komori, usred protesta zbog ubistva Miše Ognjanovića, samostalno odluči da ograniči dostupnost informacije o sumnjivoj smrti advokata Cvijana? Teško. Logičnije deluje da je ograničavanje curenja informacija usledilo kao rezultat molbe ili možda čak naredbe komori od strane nekoga izvan komore", istakao je Kokanović.

Dodao je da advokatska i šira javnost zahtevaju da se tužilaštvo angažuje na potpunom rasvetljavanju svih okolnosti smrti Vladimira Cvijana.

"Plašim se da je u uslovima 'zarobljene države' teško očekivati bilo šta drugo osim da ovaj predmet završi u istoj fioci Zagorke Dolovac gde su i predmeti Helikopter, Savamala, Krušik, Jovanjica i brojne druge afere trenutnog režima", zaključio je Kokanović.

Tagovi: Čeda Kokanović, Jugoslav Tintor, Vladimir Cvijan, Advokatska komora Beograda
PROČITAJ I OVO
Hrvatska pomaže Turskoj u gašenju požara, upućen kanader
POMOĆ
Hrvatska pomaže Turskoj u gašenju požara, upućen kanader
ZAGREB - Hrvatske Oružane snage angažirane su u pružanje humanitarne pomoći u gašenju velikih požara u Turskoj prema kojoj je poletio kanader s dvije posade, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane.
U Hrvatskoj zabilježeno 29 novih slučajeva, umrle tri osobe
NOVI PODACI
U Hrvatskoj zabilježeno 29 novih slučajeva, umrle tri osobe
ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su još tri osobe, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite
U Sydneyu vojnici provjeravaju karantenu od vrata do vrata
KARANTENA
U Sydneyu vojnici provjeravaju karantenu od vrata do vrata

SYDNEY - Vojnici su danas raspoređeni na ulicama australskog grada Sydneya kako bi osigurali da pozitivni na koronavirus poštuju karantenu.

Održan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede zbog učestalog povlačenja proizvoda
POVLAČENJE PROIZVODA
Održan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede zbog učestalog povlačenja proizvoda

ZAGREB - Udruga za zaštitu potrošaća Grada Karlovca - Korana održala je u ponedjeljak sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede zbog sve učestalijih povlačenja prozivoda s tržišta s ciljem da se zaštiti zdravlje potrošača.

Schmidt preuzeo dužnost visokog predstavnika za BiH
PRIMOPREDAJA
Schmidt preuzeo dužnost visokog predstavnika za BiH
SARAJEVO - Njemački političar Christian Schmidt preuzeo je u ponedjeljak dužnost visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH najavivši kako će se zalagati za očuvanje mira, suvereniteta i stabilnosti BiH uz provedbu reformi koje bi toj zemlji omogućile da postane članicom Europske unije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE