GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Komšić i Džaferović: Vučić mora prestati štititi Dodika ako želi suradnju s BiH

Komšić i Džaferović: Vučić mora prestati štititi Dodika ako želi suradnju s BiH
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2020 / 17:46
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član državnog vrha Šafik Džaferović kritizirali su u subotu ponašanje predsjednika Srbije, upozoravajući kako Aleksandar Vučić nije smio ne reagirati na prijetnje Milorada Dodika otcjepljenjem RS od BiH.

Komšić je posebnom izjavom reagirao na ishod Vučičevog sastanka s članom predsjedništva BiH Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović u Beogradu na kojemu je sudjelovao i partijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Dodik je nakon tog susreta kazao pred novinarima kako će RS "ići svojim putem" te je najavio referendum o statusu tog entiteta a Vučić na to uopće nije reagirao kazavši samo kako se zalaže za mir.

"Nama već odavno ništa ne znače fraze koje Vučić izgovara u tim prilikama, poput fraza o poštivanju teritorijalnog integriteta, dok mu istodobno Dodik 'puše za vratom' i najavljuje nove sukobe na ovim prostorima, jer put koji on spominje i kojim želi krenuti je put sukoba. Bilo bi dobro kada bi Vučić koji često govori kako je najvažnije sačuvati mir konačno kazao tko taj mir ugrožava", stoji u Komšićevoj izjavi koja je medijima dostavljena iz njegova ureda u Sarajevu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dodao je kako je sigurno samo to da njegova zemlja ne ugrožava mir jer i danas nudi ruku suradnje ali će inzistirati da se prestane zadirati u njen integritet.

Komšić je Dodiku poručio kako svojom galamom sigurno neće uspjeti prestrašiti nikoga u BiH jer nije u prilici realizirati svoje prijetnje.

"Kao što smo mu i ranije poručili, niti ima moći, niti snage da bilo koju najavu ostvari. Međutim, upamtit ćemo to da su njegove želje u Beogradu naišle na razumijevanje", poručio je Komšić.

Na sličan način reagirao je i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

"Milorad Dodik neće nikada od Bosne i Hercegovine odvojiti niti jedan njezin pedalj i to mora biti jasno i njemu i svima koji možda o tome sanjaju. Isto tako mu mora biti jasno da neće proći ni njegove bahate prijetnje, uvrede ni ucjene. Na ultimatume ne pristajemo, niti se Dodika bojimo", izjavio je Džaferović a predsjedniku Srbije Vučiću je poručio kako bi jedini stvarni dokaz njegova poštivanja BiH bilo distanciranje od Dodika.

Tagovi: Željko Komšić, Šefik Džaferović, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Predsjedništvo BiH
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE