GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kon: Moraćemo da šaljemo Beograđane u bolnice po Srbiji

Kon: Moraćemo da šaljemo Beograđane u bolnice po Srbiji
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2020 / 08:46
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Epidemiolog dr Predrag Kon oglasio se statusom na Fejsbuku, u kojem je upozorio da su bolnice u Beogradu pune i poručio građanima da izbegavaju okupljanja.

“Beograđani, pomozite zdravstvenim radnicima u Beogradu…kritična je popunjenost bolnica. Opterećenost je ogromna i pomoć je potrebna… U situaciji smo kada će oboleli stanovnici Beograda morati da se eventualno upućuju na lečenje u bolnice po Srbiji… Izbegavajte gužve i mesta gde se možete zaraziti. Izbegavajte i smanjite kontakte. Vikendi su dani češćih kontakata i organizovanih zabava gde se možete zaraziti”, napisao je Kon na Fejsbuku.

Član Kriznog štaba dodao je da ćemo jedino pomoći jedni drugima ako nosimo maske.

Juče su Srbiji koronavirusom zaražene još 2.282 osobe, a od posledica zaraze ovim virusom umrlo je 10 ljudi. Testirano je 12.947 građana. Trenutno je hospitalizovano 2.307 osoba, a na respiratoru se nalaze 74 pacijenta.

“Odlučili smo se da se smanji broj osoba koje mogu da se okupljaju u otvorenim i zatvorenim prostorima. Znate da je to bilo 30, sada je to smanjeno na pet osoba. Odlučili smo da i deca koja pohađaju srednju školu imaju mini odmor u isto vreme kada i osnovci – od 11 do 13. novembra. Ta tri dana đaci neće pohađati školu”, saopštila je juče dr Darija Kisić Tepavčević.

Limit do pet ljudi praktično znači sledeće: zabrana okupljanja na javnim manifestacijama, što označava različite vrste proslava, kongresa, seminara, kod otvorenih prostora. Misli se na organizovana okupljanja. Ne odnosi se na radnu sredinu, na školsku sredinu. U takvim sredinama može ali samo pod obavezom da se obezbedi 4 metra kvadratna po osobi u prostoriji, što znači da je udaljenost između osoba dva metra, objasnila je članica Kriznog štaba.

Tagovi: Predrag Kon, koronavirus u Srbiji, Goran Stevanović, Darija Kisić Tepavčević
PROČITAJ I OVO
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
Milanović: Plenković je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika
DOBIO MANDAT
Milanović: Plenković je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika
ZAGREB - Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića stiglo je priopćenje povodom povjeravanja mandata Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade.
Politico: Plenković bi ipak mogao put Bruxellesa
MEDIJI
Politico: Plenković bi ipak mogao put Bruxellesa
ZAGREB - Izborni pobjednik Andrej Plenković sklopio je koaliciju s krajnjom desnicom u novoj vladi, piše Politico u novoj analizi.
Preminuo Slobodan Ljubičić, Bandićev najbliži suradnik
IN MEMORIAM
Preminuo Slobodan Ljubičić, Bandićev najbliži suradnik
ZAGREB - Slobodan Ljubičić (66) preminuo je u petak u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE