GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus ušao u crikvenički hotel International u kojemu su stradalnici s Banovine

Koronavirus ušao u crikvenički hotel International u kojemu su stradalnici s Banovine
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2021 / 08:35
Autor: SEEbiz / Novi list
CRIKVENICA – Hladno je zimsko vrijeme, kišu smjenjuje snijeg, a još uvijek nije svim stradalnicima od potresa osiguran privremeni smještaj.

One koji borave u hotelu International u Crikvenici ovih dana povremeno posjećuju članovi obitelji koji su ostali na Banovini.

Uza sva nastojanja da se pridržavaju epidemioloških mjera, u hotel je ipak ušao i koronavirus. Zarazilo se nekoliko djelatnika i gostiju hotela, piše Novi list.

Doktorica Dušanka Dragić-Bradić i djelatnici Županijskog zavoda za javno zdravstvo angažirali su se na testiranju zaraženih i na njihovoj odgovarajućoj skrbi. Oboljeli su izolirani u svojim sobama, a osoblje hotela je opremljeno za takve uvjete da mogu oboljelima dostavljati hranu te održavati sobe. Svi slijede upute epidemiologa u nastojanju da se spriječi daljnje širenje virusa. Sobe i prostori koje su koristili zaraženi gosti dezinficirani su kako ne bi predstavljali opasnost za druge osobe.

Matea, Melita, Itea, Luka, Vjeko, Mirna, Suzana, Sandra, Biba, Branislav, Marin, Bačić, Marija, Pavo, Željka, Drago i Hrvoje – svi oni danonoćno brinu o ljudima kojima je hotel International sada zamjena za njihove oštećene ili porušene domove na Banovini. Kad je do Crikvenice stigla vijest o novom jakom potresu u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima, odmah su se javljali zaposlenici Jadrana s pitanjem kako mogu pomoći u tim trenucima. Neki su htjeli odmah poći na teren, neki se posvetili prikupljanju pomoći. Nikoga ta vijest nije ostavila ravnodušnim.

– Ponosan sam na sve naše zaposlenike koji su se od prvog trenutka pokazali kao ljudi velika srca u želji da pomognemo stradalim stanovnicima Banovine – kaže predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris i posebno ističe direktoricu hotela International Alin Harambašić i njezin tim koji je, unatoč pojavi korone u hotelu, odlučio nastaviti s radom i brinuti se o svojim gostima kojima su otvorili vrata hotela kad im je bilo najpotrebnije.

– Zahvalnost dugujemo i gradonačelniku Crikvenice koji je odmah pokrenuo akciju pomoći te svim donatorima koji su pomogli i pomažu da se zajednički brinemo o ovim ljudima kojima je prirodna katastrofa u trenutku promijenila život, inspektoru Slavenu Skenderu iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo koji nam je bio od velike pomoći u trenucima kad je virus ušao među goste i osoblje. Rado bih da mogu svima ponaosob zahvaliti, posebice svima od dvanaestero naših zaposlenika u hotelu International, ali vjerujem da će se svi oni prepoznati u ovim mojim riječima – naglasio je Goran Fabris.

Stradalnici su zbrinuti u Crikvenici praktički od prvog dana nakon što je snažni potres 29. prosinca prošle godine razrušio mnoge domove na Banovini. Odmah su gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i prvi čovjek Jadrana Goran Fabris odlučili pomoći stradalnicima tog dijela Hrvatske. Iste večeri na adrese petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček te gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića poslan je poziv crikveničkog gradonačelnika stanovnicima tih gradova i okolnih mjesta na Banovini, koji su ostali bez domova u razornom potresu, da dođu u Crikvenicu gdje ih čeka siguran smještaj.

– Naše riječi suosjećanja prati i naša iskrena želja da ljudima koji su u jednom jedinom trenutku ostali bez svojih domova barem nakratko pružimo sigurno utočište i osjećaj da u velikoj nevolji nisu sami – napisao je u svojoj poruci gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

Tagovi: hotel international, koronavirus, Goran Fabris, Jadran Crikvenica, Dušanka Dragić-Bradić, Banija, Banovina, Darinko Dumbović
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE