GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronom zaraženi gotovo svi štićenici Doma za starije u Kaštelima

Koronom zaraženi gotovo svi štićenici Doma za starije u Kaštelima
KORONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2020 / 14:26
Autor: SEEbiz

SPLIT - Gotovo svi štićenici Doma za umirovljenike u Kaštelima, njih 20 od ukupno 21, pozitivni su na koronavirus, dok će se za jednog od njih testiranje ponoviti, doznaje se u subotu u splitsko-dalmatinskom županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

Osim 20 štićenika toga doma zaraženo je i četvero djelatnika.

U Domu za starije i nemoćne osobe u Podstrani na koronavirus je pozitivno pet štićenika i osam djelatnika, a testiranja se i dalje nastavljaju.

Ukupno u županiji je na koronavirus pozitivno 25 štićenika domova i 12 djelatnika domova. Među njima 13 štićenika je smješteno na liječenje u Infektološku kliniku KBC Split, dok je za njih osam obitelj odbila dati privolu da im roditelje, koji nisu pozitivni, prebamjeste u KBC Split.

Do sada, srećom, nitko od hospitaliziranih nije umro, doznaje se na Infektivnoj klinici KBC-a Split.

Odredba Ministarstva socijalne skrbi po kojoj se štićenici domova, u kojima se pojavila Covid infekcija odmah prosljeđuju u bolnicu zbog bolje skrbi, izazvala je određene gužve u bolnici.

"To jako opterećuje bolnički sustav jer se bolnica pretvara u dom za starije osobe. Mi smo oskudni medicinskim sestrama, prvenstveno, ali i doktorima, a moramo izdvojiti osoblje koje će njih njegovati. Osoblje onda ne može sudjelovati u terapiji drugih bolesnika i to nam je veliki problem. U Splitu konkretno imamo osam obitelji koje odbijaju da im roditelji iz domova budu premješteni u bolnicu jer nemaju koronavirus", objasnio je dr. Ivo Ivić, šef Infektološke klinike KBC-a Split. No, dodao je da su spremni za njihov prihvat.

Prema informacijama iz KBC-a Split na koronavirus je pozitivan jedan pacijent s Odjela dječje hematologije, a testirano je još devet osoba, među kojima je rodbina djece i medicinske sestre.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, Doma za umirovljenike u Kaštelima, KBC Split
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE