GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozlevac: Fešte mogu čekati

Kozlevac: Fešte mogu čekati
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 22:00
Autor: SEEbiz / N1 info
PULA - Šef stožera Istarske županije Dino Kozlevac bio je gost večerašnjeg Dnevnika N1 Televizije. S našim reporterom Zoranom Peharom razgovarao je o tajni uspjeha Istre, iako i ta regija bilježi porast novozaraženih. Međutim, one nisu ni približno velike kao u drugim dijelovima Hrvatske.

U čemu je tajna njihova uspjeha? Pa, šef Istarskog stožera Dino Kozlevac kaže kako je sustav civilne zaštite u Istri jako uvježban i "postavljen onako kakve su potrebe građana Istre". Također dodaje sljedeće: "Isključivo je sastavljen od struke, u ovom dijelu koji se odnosi na zdravstvo imamo sjajnu ekipu. To je kompletan sustav koji funkcionira kao švicarski sat", objašnjava.

"Krizom se upravlja isključivo na temelju stručnih procjena onako kako treba, uz bezrezervnu podršku građana i općina", dodaje.

Sve to, međutim, ne bi bilo moguće bez podrške građana kojima Kozlevac, kako kaže, "odaje priznanje", piše N1.

"Mi smo već u šestom mjesecu donijeli odluke da se nose maske u javnom prijevozu, u trgovinama... Građani se toga pridržavaju. Znate da je u Istri bilo gotovo dva milijuna turista, što nam je omogućilo kakvu-takvu gospodarsku aktivnost", kazao je Kozlevac.

Zahvalio se građanima na dosadašnjem trudu i pozvao ih da ostanu dogovorni. "I imat ćemo zadovoljavajuću situaciju kao do sada."

"Ovo što se događa u ostalim županijama nije dobro. Prema tome mi pratimo situaciju jer se prelijevaju problemi na područje Istarske županije. Nije dobro, morat će se poduzeti malo adekvatnije mjere i to što prije, da ne bude kasno. Nismo za lockdowne, ne treba sve zatvarati. Ali neke stvari su vezane za okupljanja, fešte, to može čekati, da bude što manje tih kontakata i da omogućimo da gospodarstvo i škole mogu i dalje funkcionirati", zaključuje.

Tagovi: Istarska županija, lockdown, koronavirus u Istri, koronavirus u Hrvatskoj, Dino Kozlevac
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE