GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozlevac: Preporuke su na tragu naših očekivanja

Kozlevac: Preporuke su na tragu naših očekivanja
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2021 / 17:49
Autor: SEEbiz / H
PULA - Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u nedjelju je izrazio zadovoljstvo epilogom sastanka premijera Plenkovića s ministrima i nacionalnim Stožerom CZ vezano za epidemioločke mjere ocijenivši da su preporuke na tragu očekivanja istarskog Stožera.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je ranije danas nakon međuresornog sastanka članova Vlade, epidemiologa i Nacionalnog stožera civilne zaštite, da će se idući tjedan odlučiti o mogućem popuštanju epidemioloških mjera, o otvaranju sportskih dvorana i teretana, te o mogućnosti nastave uživo za učenike viših razreda osnovnih škola. Sadašnje epidemiološke mjere na snazi su do 31. siječnja.

Kozlevac je popodne izjavio Hini kako je županijski Stožer CZ zatražio da se od 1.veljače u Istri omogući rad teretanama, fitness centrima i sportskim i rekreacijskim centrima.

"Sve što je dogovoreno na tragu je naših očekivanja. Situacija je osjetljiva, mi ćemo i dalje bili u stalnoj komunikaciji s nacionalnim Stožerom civilne zaštite te vjerujemo da će uskoro doći barem do popuštanja onih mjera koje su vezane uz teretane, sportske centre i treninge na otvorenom, što je jasno potvrdio i ministar zdravstva", rekao je Hini načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac.

Svi i dalje moramo biti vrlo oprezni, pratiti situaciju u našem okruženju i ne zaletavati se s nekim odlukama, dodao je.

"Sve to i činimo, pratimo sve što se zbiva oko nas, međutim neke mjere moramo pomalo olakšati. Ljudima je već dosta restrikcije, to već postaje psihološko pitanje, a ne samo epidemiološko, ljudi su naprosto umorni", naglasio je Kozlevac.

Osvrnuvši se na traženje istarskog Stožera civilne zaštite da "od 1. veljače samostalno, neovisno o Nacionalom stožeru, donosi odluke o mjerama", Kozlevac je istaknuo kako je svjestan osjetljivosti ove odluke.

"Mi smo od veljače do sada vjerodostojno, stručno i na vrijeme procjenjivali i donosili ispravne odluke. Smatramo da imamo vrhunske epidemiologe i da možemo na najbolji način procijeniti na terenu stanje i donositi adekvatne odluke, naravno u suradnji s Nacionalnim stožerom. Međutim, shvaćamo da je nacionalnom Stožeru teško samo jednoj županiji dopustiti da samostalno donosi odluke", poručio je Kozlevac.

Dodao je kako će do petka biti u svakodnevnom kontaktu s Nacionalnim stožerom koji bi do tada trebao detaljno analizirati sve elemente i evaluirati određene stvari.

Tagovi: Dino Kozlevac, Irena Hrstić, koronavirus u Hrvatskoj, Istarska županija
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE