GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozlevac: U Nacionalnom stožeru su se raspali

Kozlevac: U Nacionalnom stožeru su se raspali
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 21:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni je stožer danas demantirao podatke Nacionalnog o dvoje novozaraženih u toj županiji te odlučno tvrde kako u posljednja 24 sata nisu imali novih slučajeva.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske na današnjoj je konferenciji za medije objavio kako su u protekla 24 sata u Istarskoj županiji zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom, da bi ubrzo stigao demanti istarskog stožera koji tvrdi kako nisu imali novozaraženih.

Što se točno dogodilo i zašto opet dolazi do nepoklapanja brojki nacionalnog i lokalnih stožera za Dnevnik.hr su pojašnjavali Marija Bubaš, pomoćnicom ravnatelja HZJZ-a te Dino Kozlevac, čelnik istarskog stožera.

Dok Bubaš tvrdi kako istarski stožer očito ne broji zaražene osobe s prebivalištem u toj županiji, Kozlevac opovrgava takve tvrdnje te odlučno poručuje kako u zadnja 24 sata nisu imali novozaraženih.

"Događa se to, stvar je u prebivalištu. Oni (istarski stožer, op.a.) očito ne broje osobe koje imaju tamo prebivalište, a takav je dogovor. Njima je to vjerojatno malo narušilo imidž jer dugo nisu imali novih slučajeva, ali statistika se vodi prema prebivalištu.

Ima tu i ljudskog faktora, odnosno načina na koji se generiraju podaci u platformi", kaže Bubaš i dodaje kako obilježja borbe protiv epidemije moraju biti timski rad i razumijevanje.

Kozlevac pak odbacuje bilo kakve insinuacije da nisu pripisali zaražene osobe koje imaju prebivalište u Istri, a zapravo žive negdje drugdje. Odlučno ponavlja kako u posljednja 24 sata nisu imali novih slučajeva te mu nije jasno odakle nacionalnom stožeru takvi podaci.

"Oni su se raspali, zbilja sam ljut i dosta mi je više. Dakle, mi smo jučer ujutro prijavili tri zaražene osobe od kojih je jedna osoba otišla u Srbiju, a dvije su u bolnici. Od tada nemamo novih slučajeva. Što su oni računali, bogtepitaj", kaže Kozlevac.

Dodajmo na kraju i kako je Nacionalni stožer jučer objavio da je u Istri zabilježen jedan slučaj, nakon što je istarski stožer izvijestio o njih troje, što u cijelu priču unosi dodatnu zbrku.

Tagovi: Dino Kozlevac, Marija Bubaš, Istarska županija, Istra, Rovinj, Poreč, Pula, koronavirus u Hrvatskoj, koronavirus u Istri
PROČITAJ I OVO
Hoće li DP-ovac instalirati svoj kadar u Podravku?
SPEKULACIJE
Hoće li DP-ovac instalirati svoj kadar u Podravku?
KOPRIVNICA - Građani Koprivnice pribojavaju se da bi nezavisni Željko Lacković, koji je u sabor ušao s liste Domovinskog pokreta, mogao kao i 2018. godine opet iskoristiti svoj politički utjecaj kako bi u Nadzorni odbor Podravke instalirao svog čovjeka, a on zasad ne odbacuje tu mogućnost.
SAD: Moguće je da je Izrael kršio međunarodno pravo našim oružjem
ORUŽJE
SAD: Moguće je da je Izrael kršio međunarodno pravo našim oružjem
WASHINGTON - Administracija američkog predsjednika Joea Bidena objavila je jučer kako je moguće da je Izrael koristio oružje dobijeno od SAD-a u kršenju međunarodnog humanitarnog prava tijekom svoje vojne operacije u pojasu Gaze.
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE