GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kremlj objavio novi glavni cilj operacije u Ukrajini

Kremlj objavio novi glavni cilj operacije u Ukrajini
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2022 / 18:23
Autor: SEEbiz / klix.ba
MOSKVA - Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov rekao je danas da je glavni cilj "specijalne vojne operacije", kako Rusija naziva agresiju na Ukrajinu, uništenje nacionalističkih bataljuna.

Peskov je rekao da se "operacija nastavlja, a postavljeni zadaci su dobro poznati".

"Glavni cilj je oslobođenje Ukrajine od nacionalističkih bataljuna. To mora biti obavljeno i bit će obavljeno, bez sumnje", kazao je Peskov.

Dodao je da se "miran život već uspostavlja na područjima u kojima militanti ne uzimaju civile za taoce i ne pucaju po kućama".

"Što se tiče mjesta na kojima nacionalistički bataljoni rade to, vode se žestoke borbe i bit će uništeni", rekao je Peskov.

Ova izjava predstavlja prličnu "redukciju" u ciljevima ruske invazije u odnosu na ranije izjave predsjednika Rusije Vladimira Putina koji je u više navrata tvrdio da je cilj "specijalne operacije" "demilitarizacija i denacifikacija" čitave Ukrajine.

Stručnjaci smatraju da ova izjava Peskova nije slučajna i da je namjerno koncipirana tako da bi Moskva mogla reći da je cilj postignut kada bataljon Azov bude uništen u Mariupolju.

Tagovi: Dmitrij Peskov, rat u ukrajini, Kremlj, pukovnija Azov
PROČITAJ I OVO
Penava: U većini u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti
JASNA PORUKA
Penava: U većini u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predstavnici užeg predsjedništva te stranke održali su konferenciju za novinare o političkim aktualnostima. Penava je rekao da Domovinski pokret neće prihvatiti sudjelovanje SDSS-a kao političke stranke u većini.
Sven Mišković novi je v.d. ravnatelj USKOK-a
KARIJERE
Sven Mišković novi je v.d. ravnatelj USKOK-a
ZAGREB - Za vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u utorak je imenovao Svena Miškovića, tužitelja koji je među ostalim javnosti poznat po zastupanju optužbe u slučaju protiv Zdravka Mamića.
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
PREDSJEDNIK
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
ZAGREB - Nakon što je Ivan Turudić danas preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika oglasio se Ured predsjednika Republike. U priopćenju je navedeno da je Hrvatska danas ostala bez još jedne neovisne institucije.
Turudić najavio prve poteze
NAJAVE
Turudić najavio prve poteze
ZAGREB - Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, izabran saborskom većinom još u veljači, danas je preuzeo dužnost od svoje prethodnice Zlate Hrvoj-Šipek. Održao je i konferenciju za novinare na kojoj je govorio o prvim potezima.
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
PORUKE
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
ZAGREB - Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirao preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika od strane Ivana Turudića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE