GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kristina Ivanuš iz SOS Dječjeg sela Lekenik u finalu za svjetsku nagradu Herman Gmeiner Award

Kristina Ivanuš iz SOS Dječjeg sela Lekenik u finalu za svjetsku nagradu Herman Gmeiner Award
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 08:01
Autor: SEEbiz / vgdanas.hr
ZAGREB - Kristina Ivanuš, 21-godišnja je djevojka odrasla pod okriljem SOS Dječjeg sela Lekenik, a koja se danas nalazi među osam finalista za nagradu Herman Gmeiner Award koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini.

Riječ je o vrlo posebnoj djevojci koja se bori za očuvanje okoliša i zdravlje našeg planeta, a pobijedila je i tešku neurološku bolest. Kako bi osvojila nagradu svoj glas joj možete dati i vi i to OVDJE!

Sa svoje samo četiri godine Kristina je postala dijete SOS Dječjeg sela Lekenik. Ondje je došla, sa svojom starijom sestrom, živjeti u SOS obitelj s još četvero djece i SOS mamom. Iz tog razdoblja pamti lijepe, ali i teške trenutke.

- Imali smo jako dobre odnose međusobno, iako smo iz različitih obitelji živjeli u jednoj kući. Bilo je tu i malih svađa, a naša SOS mama nas je uvijek učila da se pomirimo i lijepo ponašamo jedni prema drugima. Dane sam provodila s prijateljicama doma, bavila se dramskom sekcijom, svirala violinu, vozila bicikl i role, penjala se po drveću. Ali u cijeloj priči bilo je ponekad i teških trenutaka – prisjetila se Kristina, piše vgdanas.

Kad joj je bilo 15 godina seli u SOS zajednicu mladih u Veliku Goricu gdje ostaje do svoje 18. godine kad upisuje fakultet i seli u Zagreb. Riječ je o vrlo uspješnoj mladoj djevojci iza koje je upornost i životna borba s neurološkom bolešću i životom bez roditeljske skrbi koji za nju nije bio nimalo lagan.

- Sa šest godina je krenula moja bolest perifernih živaca. Simptomi su bili da sam često padala, imala trnce u nogama, jako sam brzo gubila snagu u nogama – objasnila je Kristina.

No unatoč svim problemima Kristinin vedar sportski duh pomogao joj je da premosti sve prepreke. Mnogo bavljenja sportom, kako kaže, doprinijelo je da je s 18 godina potpuno ozdravila. Danas se Kristina nalazi među 8 finalista iz cijelog svijeta koji se bore za nagradu Herman Gmeiner Award koja se svake druge godine dodjeljuje najuspješnijem djetetu SOS Dječjeg sela na globalnoj razini.

- Ponosna sam na sebe što sam uspjela ući u uži izbor među osmero djece SOS Dječjeg sela iz cijelog svijeta. Za nagradu je bilo prijavljeno 200 mladih što je stvarno puno. Ona se dodjeljuje jednom dečku i jednoj djevojci, a trenutno smo u finalu nas četiri cure i četiri dečka – objasnila nam je.

Njezina životna priča daje odgovor na to kako se baš ona našla u finalu ovog natječaja istaknuvši se među brojnom djecom i mladima SOS Dječjih sela u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Iako pod dijagnozom teške neurološke bolesti u djetinjstvu, Kristina se počela baviti sportom i to ronjenjem koje joj je, kako kaže, bilo njezina terapija. Danas se bavi ronjenjem u ekološke svrhe te radi kao podvodni model.

Tagovi: Kristina Ivanuš, SOS Dječje selo Lekenik, Herman Gmeiner Award
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE