GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krivokapić optužio Abazovića za rušenje vlade u Crnoj Gori

Krivokapić optužio Abazovića za rušenje vlade u Crnoj Gori
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 22:39
Autor: SEEbiz / H
PODGORICA - Susret čelnika vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedjeljak navečer završio je optužbama za rušenje vlade koje je na račun prosrpskog Demokratskog fronta i potpredsjednika vlade zaduženog za sigurnosni sektor, Dritana Abazovića, iznio premijer i nakon toga napustio sastanak.

Jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je novinarima nakon susreta premijera i čelnika stranaka vladajuće većine da je Krivokapić optužio DF, potpredsjednika Abazovića i ministra Vladimira Leposavića da ruše njegovu Vladu.

"Priopćio je da ima informacije o tome", rekao je Knežević novinarima nakon sastanka, istaknuvši da je Krivokapić indirektno optužio njega, Abazovića i Leposavića da stoje iza zavjere za rušenje Vlade.

"Krivokapić se pozvao na moju Twitter fotografiju i objavu od 4. siječnja kad sam razgovarao s Abazovićem o mogućnosti prevladavanja krize u crnogorskom pravosuđu, te je priopćio je da posjeduje brojne informacije o toj zavjeri“, rekao je Knežević.

Po njegovim riječima, premijer je odbio iznijeti informacije koje ima, ali je priznao da se ranije danas sastao s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, no nije želio govoriti o tom susretu.

„Kada sam ga pitao o čemu je s njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak", kazao je Knežević, jedan od čelnika prosrpske vladajuće većine u Crnoj Gori.

Krivokapić je kasnije pojasnio da je s Đukanovićem razgovarao na sjednici Savjeta za obranu i sigurnost, te da nije ima tajnih susreta s predsjednikom Crne Gore.

Kriza unutar vladajuće većine, koja je na parlamentarnim izborima u kolovozu 2020. tijesnom pobjedom s vlasti svrgnula Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića, počela je kad je premijer Krivokapić odlučio smijeniti ministra pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je u javnom istupu osporio genocid u Srebrenici i odluke međunarodnih sudova o tom pitanju.

Leposavić je odbio podnijeti ostavku, pa o njegovoj smjeni treba raspravljati skupština Crne Gore, u kojoj veći dio vladajuće koalicije ne želi podržatii odluku premijera i smijeniti ministra pravosuđa.

Tagovi: Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović, Milan Knežević
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE