GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krk uvodi naplatu tuširanja na plaži, zna se i cijena

Krk uvodi naplatu tuširanja na plaži, zna se i cijena
TUŠIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2023 / 08:11
Autor: SEEbiz
KRK - Vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća Grada Krka na ovotjednom su zasjedanju predstavničkog tijela pretresli više važnih tema.

Među ostalim temama o kojima su raspravljali većinom glasova naposljetku su »blagoslovili« i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Opće uvjete pružanja usluge korištenja javnih tuševa na gradskim plažama. Tom odlukom komunalnoj krčkoj tvrtki Vecla omogućeno je uvođenje sustava naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za (fiskalizirano) poluminutno korištenje tuševa, piše Novi list.

Kako je vijećnicima objasnio direktor Vecle, Danko Milohnić, sustavima naplate ovog će se ljeta obuhvatiti šest tuševa na gradskim kupalištima te objasnio da je jedini i isključivi razlog vraćanja naplate strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je posljednjih ljeta došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskaliziranja njihovih dotadašnjih »žetonjera« do tad postavljeni uređaji za naplatu morali biti stavljeni van funkcije.

Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korištenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema financijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolirano trošenje vode, a time i onečišćavanje okoliša, objasnio je Milohnić.

Tagovi: NAPLATA TUŠIRANJA, GRAD KRK, OTOK KRK
PROČITAJ I OVO
Slovenija priznala Palestinu
PRIZNANJE
Slovenija priznala Palestinu
LJUBLJANA - Slovenska vlada objavila je da se pridružuje nevelikom broju europskih država koje priznaju palestinsku državnost.
Izraelska vojska zauzela cijelu granicu između Gaze i Egipta
POTEZI
Izraelska vojska zauzela cijelu granicu između Gaze i Egipta
TEL AVIV - Izraelske snage preuzele su kontrolu nad tampon zonom duž granice između pojasa Gaze i Egipta, priopćilo je u srijedu vojska te zemlje, dajući Izraelu efektivnu vlast nad cijelom kopnenom granicom palestinske teritorije.
Elon Musk mogao bi postati Trumpov politički savjetnik
OPCIJE
Elon Musk mogao bi postati Trumpov politički savjetnik
WASHINGTON - Donald Trump razmatra izbor milijardera Elona Muska za političkog savjetnika ako republikanski predsjednički kandidat ponovno osvoji Bijelu kuću na izborima u studenom, izvijestio je u srijedu Wall Street Journal (WSJ), pozivajući se na ljude upoznate s razgovorima.
Trupković pušten iz istražnog zatvora, razriješen je važne funkcije
ISTRAGA
Trupković pušten iz istražnog zatvora, razriješen je važne funkcije
ZAGREB - Davor Trupković koji je bio pomoćnik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek pod istragom je zbog sumnje u povezanost s malverzacijama kod obnove nakon potresa.
Direktor Srpskog telegrafa napao novinara Vuka Cvijića
SRAMOTNO
Direktor Srpskog telegrafa napao novinara Vuka Cvijića

BEOGRAD - Vuk Z. Cvijić, novinar "Radara", fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Kako je izjavio za N1, pesnicom ga je udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE