GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krstičević: Platio sam porez na 160.000 eura, nisam oštetio državu

Krstičević: Platio sam porez na 160.000 eura, nisam oštetio državu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 22:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u imovinskoj kartici naveo je kako njegova vikendica pokraj Šibenika vrijedi dvaput manje nego kad ju je kupio.

Kartica još jednog ministra našla se pod povećalom javnosti. Kako je objavio portal Index.hr, ministar Damir Krstičević u imovinskoj kartici ima upisanu vikendicu u Žaboriću kraj Šibenika, za koju je naveo da ima površinu 120 kvadrata i vrijedi 638 tisuća kuna, što je oko 83 tisuće eura.

Međutim, istu su kuću još 2004. godine Krstičević i njegova supruga platili dvaput više - 160 tisuća eura.

Uz to, u imovinskoj kartici upisana je površina vikendice od 120 kvadrata, a nije navedena i okućnica. Po podacima iz zemljišnih knjiga i katastra, kuća i okućnica imaju 302 kvadrata.

Krstičević je za Dnevnik Nove TV kazao: "Kuću sam kupio za 160.000 eura i iza toga ovjerio ugovor kod bilježnika, prijavio Poreznoj i iza toga je Porezna na to izračunala koliki trebam porez platiti. Platio sam porez na tu vrijednost od 160.000 eura".

Na pitanje zašto je u kartici naveo dvaput manju vrijednost, kazao je: "Ovo sam napravio na svoju štetu, nisam državu oštetio, državi sam platio komplet sve kad sam popunjavao. Kuća je stara 82 godine i ja sam to tako poveza. I evo, ništa".

Dodao je i da je ulagao u kuću: "Jesam, ništa se nije mijenjalo u konstrukciji, promijenio sam krov, otvore, opitura kuću". Na pitanje je li to povećalo vrijednost kuće kaže: "Iskreno da da, ali ja se s tim nisam bavio".

"Vezano za vikendicu koja se nalazi u Žaborićima, a koja je u vlasništvu ministrove supruge, ista je stambene površine 120 m2, a prema izvatku iz zemljišne knjige kuća i dvor zajedno iznose 302 m2 površine te se to može provjeriti i fizički.

U imovinskoj kartici, kao što je i traženo, navedena je i približna vrijednost nekretnine 2016. godine, koja je izvorno sagrađena 1982. godine, a kupljena 2004. godine te nakon kupnje navedena nekretnina nije nadograđivana već je obojana, promijenjeno je krovište te vanjska stolarija a sve drugo je ostalo isto", navodi se u odgovoru Ministarstva obrane na upit portala Index.hr.

Tagovi: Damir Krstičević, imovinska kartica, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE