GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krstičević podnio ostavku

Krstičević podnio ostavku
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2020 / 20:09
Autor: SEEbiz
ZEMUNIK - Ministar obrane Damir Krstičević večeras je podnio ostavku nakon pada školskog aviona kod Benkovca u kojemu su poginule dvije osobe.

Krstičević je izrazio duboku i ljudsku sućut obiteljima poginulih.

"Dobio sam informaciju oko 16 da se dogodila nesreća. Odmah sam krenuo ovdje u Zemunik. Tijekom puta sam se čuo s predsjednikom i premijerom i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formiramo sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju", rekao je ministar.

"Naložio sam i načelniku Glavnog stožera da formira svoje povjerenstvo da se istraže sve vojne okolnosti i da sve istraži sve ono što se treba istražiti", dodao je Krstičević.

"Ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao", zaključio je ministar Krstičević.

"Danas oko 16 sati tijekom redovnog leta došlo je do pada školskog aviona Zlin u području Biljana Donjih. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su poginuli natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić. Razlozi pada aviona nisu nam poznati", rekao je načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

Avion je u upotrebi od 2007. Kolega Novković je član Krila Oluje i vrlo je iskusan. Jagetić je već obavio samostalni let, letačka obuka je išla po planu, rečeno je na presici.

Radi se o polazniku Luki Jagetiću rođenom 1995. Završio je vojno inženjerstvo. Prošao je selekcijsko letenje, u ožujku je počeo letačku obuku. Sve obuke završio je s izvrsnim uspjehom.


Dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) poginula su u četvrtak pri padu vojnog školskog aviona kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Ministarstvo obrane ranije je priopćilo da je vojni školski avion ZLIN, u kojemu su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na redovnom obučnom letu, pao oko 16 sati kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, a na mjesto događaja upućene su nadležne službe.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj odmah su se uputili prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Tagovi: Damir Krstičević, pad školskog aviona, Ministarstvo obrane, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, školski avion Zlin
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE