GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lauc: PCR testiranje je postalo globalni biznis, zašto ne koristimo antigensko?

Lauc: PCR testiranje je postalo globalni biznis, zašto ne koristimo antigensko?
PCR TEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 12:50
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Znanstvenik Gordan Lauc gostovao je na N1 televiziji.

Upitan je li mu ponuđeno da potpiše izjavu o sukobu interesa, Lauc je rekao da je tu priču oko sukoba interesa upravo on i potaknuo, kad je rekao što se radi, a što ne u pandemiji. Dodao je da njegova tvrtka ne prodaje ništa što ima veze s pandemijom.

“Ja sam rekao da bih se mogao eventualno naći u sukobu interesa kad bi moja firma počela prodavati nešto vezano uz pandemiju, a ja onda govorio da to moramo sve više kupovati. Ja u ovom trenutku nisam ni u kakvom sukobu interesa”, rekao je Lauc za N1 televiziju.

“Profesor Primorac je u sličnoj situaciji kao ja, a mislim da se sukob interesa nalazi na drugoj strani, kad osobe koje rade u tvrtkama koje se pandemijom bave konstantno govori kako moramo kontinuirano raditi to što prodaju tvrtke u kojima oni rade”, rekao je Lauc.

“Trenutno je PCR testiranje postalo globalni biznis i na njemu se zarađuju milijarde. Zašto ne radimo antigensko testiranje, koje je višestruko jeftinije?”, upitao je Lauc.

Odgovorio je i na prozivke Ivana Đikića.

“Mene je jako puno ljudi prozivalo tijekom 11. i 12. mjeseca, koje nema veze s činjenicama, nego su samo pokušali relativizirati argumente koje sam ja iznosio. Stvar se odnosila na to što sam ja govorio da nam ne trebaju stroge mjere i da će broj zaraženih pasti bez obzira na to, a oni su se zalagali za jako stroge mjere”, rekao je Lauc.

Govoreći o broju zaraženih, Lauc je rekao da se još uvijek radi o malim brojevima i malom porastu te da to ne bi trebalo ništa promijeniti. “Od cijepljenja očekujem eventualno da će početi padati broj smrti, ako procijepimo najstarije. Mi nismo prokuženi toliko da pandemija stane. Mi smo prokuženi do te mjere da nam nisu potrebne najstrože mjere i da nam nisu potrebne zabrane poslovanja”, rekao je Lauc.

Tagovi: Gordan Lauc, PCR test, antigenski test, Dragan Primorac, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE