GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lavrov: Prekinut ćemo odnose s EU ako nam uvedu sankcije

Lavrov: Prekinut ćemo odnose s EU ako nam uvedu sankcije
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2021 / 10:37
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Moskva spremna prekinuti odnose s Europskom unijom ako EU odluči Rusiji nametnuti ekonomske sankcije, prema isječku iz intervjua koji je u petak objavljen na internetskoj stranici ministarstva.

Odnosi između Rusije i Zapada ponovno su postali zategnuti nakon uhićenja kritičara Kremlja, Alekseja Navaljnog, što je potaknulo razgovore o mogućim novim sankcijama.

Tri europska diplomata rekla su Reutersu u četvrtak da će Europska unija vjerojatno zabraniti putovanja i zamrznuti imovinu saveznicima ruskog predsjednika Vladimira Putina, vjerojatno već ovaj mjesec, nakon što su Francuska i Njemačka signalizirale da su spremne na taj korak.

Pritisak za uvođenjem sankcija narastao je nakon što je Moskva razbjesnila europske zemlje prošli tjedan protjerivanjem troje diplomata - iz Njemačke, Poljske i Švedske, a da to nije rekla Visokom predstavniku EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josepu Borrellu, koji je bio u posjetu Moskvi. Pariz i London kažu da mora uslijediti odgovor.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, u intervjuu koji će u cijelosti biti objavljen kasnije u petak, upitan je treba li Moskva raskinuti odnose sa samom Europskom unijom.

"Krećemo od činjenice da smo spremni na to. U slučaju da ponovno dođe do sankcija u nekim sektorima koji predstavljaju rizike za našu ekonomiju, uključujući i neke osjetljive sfere", rekao je Lavrov.

"Ne želimo se izolirati iz globalnog života, no moramo na to biti spremni. Ako želite mir, budite pripravni na rat", rekao je.

Tagovi: Sergej Lavrov, aleksej Navaljni, sankcije Rusiji, Europska unija
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE