GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lažne dojave o bombama u trgovačkim centrima, istraga se nastavlja

Lažne dojave o bombama u trgovačkim centrima, istraga se nastavlja
POLICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2022 / 21:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Do sada provedenim mjerama nije potvrđena istinitost 11 dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u nedjelju u više trgovačkih centara i objekata u Zagrebu, dojave su bile lažne, priopćila je zagrebačka policija, no istraga se nastavlja, a građane poziva na oprez  - ne paniku.
Zagrebačka policija u suradnji s Ravnateljstvom policije provodi kriminalističko istraživanje, priopćeno je u nedjelju predvečer iz Policijske uprave zagrebačke.
Policija je priopćila kako je ranije danas zaprimila ukupno 11 dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u više trgovačkih centara i drugim javnim objektima na području Grada Zagreba - i to u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, na Jankomiru, u Ulici Vice Vukova, na Rudeškoj cesti, u Ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu, kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici te na području Dugog sela u Ulici Alfreda Nobela.   
Odmah po zaprimljenim dojavama policija je stupila u kontakt s odgovornim osobama navedenih objekata te u koordinaciji sa službenicima Ravnateljstva policije započela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezano uz zaprimljene dojave, ističe se.
"Nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, a kriminalističko istraživanje se nastavlja", stoji u priopćenju PUZ-a.
Policija je istaknula kako svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te žurno obavlja provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju. 
"I nadalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za sigurnost navedenih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez te pravovremeno dojavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba", navode iz PU zagrebačke.
Također, policija podsjeća građane da, u slučaju zapažanja bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba, o tome obavijeste policiju na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.
Operativno dežurstvo zagrebačke policije primilo je u nedjelju nešto prije 9,30 sati dojave o navodno postavljenim bombama u više zagrebačkih trgovinskih centara, priopćeno je jutros iz PUZ-a. Policija je odmah izašla na teren i provodila potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja istinitosti dojave i vodeći brigu o sigurnosti građana, dodali su.

Policija objavila koliko dojava o bombama je stiglo

CRNA KRONIKA 12. lip. 202218:20 > 18:21
Podijeli:
Izvor: N1/ Nikolina Matošević

U priopćenju su građane podsjetili da budu oprezni i da ne paničare.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

“Vezano uz ranije objavljeno priopćenje o zaprimljenim dojavama obavještavamo kako je u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka zaprimila ukupno 11 dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u više trgovačkih centara i drugim javnim objektima na području Grada Zagreba i to u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, na Jankomiru, u Ulici Vice Vukova, na Rudeškoj cesti, u Ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici te na području Dugog sela u Ulici Alfreda Nobela.

VEZANE VIJESTI

Policijska uprava zagrebačka je odmah po zaprimljenim dojavama stupila u kontakt s odgovornim osobama navedenih objekata te u koordinaciji sa službenicima Ravnateljstva policije započela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezano uz zaprimljene dojave.

Do sada provedenim mjerama i radnjama nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju. I nadalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za sigurnost navedenih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez te pravovremeno dojavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba.

Također, podsjećamo građane da, u slučaju zapažanja bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba, o tome obavijeste policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja”, kažu.

Tagovi: PU Zagrebačka, dojave o bombama, Arena centar, City center east
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE