GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lečić izabran za lidera pobunjenog dela DS

Lečić izabran za lidera pobunjenog dela DS
STRANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 22:53
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Branislav Lečić pobedio je večeras na izborima u Demokratskoj stranci (DS), na kojima je bio jedini kandidat, a koje rukovodstvo stranke ne priznaje.

Lečić je na konferenciji za medije kazao da je ovo bio festival demokratije, te da su svi koji se osećaju kao demokrate mogli da glasaju.

“Ovo je za mene veliki dan, jako sam uzbuđen što se desila jedna suštinska pobeda u Demokratskoj stranci”, rekao je na početku Lečić i pozvao demokrate na ujedinjenje.

Lečić je dodao da su članovi većinski odlučili da podrže ovu politiku, koju je on samo prezentovao.

“Prijavilo se i platilo članarinu negde oko 4.500 ljudi, što je impozantan broj, s obzirom na stanje u stranci i ozbiljan pokazatelj da su članovi zainteresovani da vide DS kao ozbiljan faktor u političkom životu Srbije”, nastavio je Lečić.

On je pozvao da se sve demokrate ujedine i budu zajedno u ovom poduhvatu.

“Krajnje je vreme da se bavimo problemima građana. Mislili su da će da unište DS, ali ova stranka je pokazala da je žilava. Ovo je za mene velika pobeda i najveća uloga, uradiću je onako kako što sam radio na sceni. Uspešno” poručio je Lečić.

Lečić je dodao da svaki iskreni demokrata treba da podrži ovu ideju.

“Nema više nikakvog revanšizma, nema više razloga da se bavimo sobom. Vreme je da počnemo da se bavimo građanima”, zaključio je Lečić.

Za potpredsednike stranke danas su izabrani Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Petar Radojčić, Milica Slijepčević i Dragoslav Šumarac, dok je za predsednika pokrajinskog odbora u Vojvodini izabran Milivoje Petrović.

Glasalo se u 105 opštinskih i gradskih odbora, a na biračkom mestu Stari grad došlo je do incidenata.

Tagovi: Branislav Lečić, Demokratska stranka, Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Petar Radojčić, Milica Slijepčević, Dragoslav ŠumaracZoran Lutovac
PROČITAJ I OVO
Michel za što širu uporabu brzih, antigenskih testova
STAVOVI
Michel za što širu uporabu brzih, antigenskih testova
BRUXELLES - Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel pozvao je u utorak na što masovniju primjenu antigenskih testova koji omogućuju lakšu identifikaciju nositelja koronavirusa.
Kon: Narednih sedam dana će biti loši
PROGNOZE
Kon: Narednih sedam dana će biti loši
BEOGRAD - Maska, ili kako je zovem barijera virusu, štiti sve nas. Ako ih skidamo samo kada pijemo i jedemo, a nosimo ih svuda, to je prava mera - rekao je epidemiolog dr Predrag Kon za RTS i apelovao na građane da ne ulaze u javni prevoz ili bilo koji zatvoreni prostor bez maske.
Bandić: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova besplatno do smirivanja situacije
PORUKE
Bandić: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova besplatno do smirivanja situacije
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je na službenom profilu na Facebooku objavio da se do normalizacije epidemiološke situacije ukida plaćanje parkinga oko zdravstvenih ustanova u Gradu Zagrebu.
Damir Vanđelić vodit će Fond za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije
KARIJERE
Damir Vanđelić vodit će Fond za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije
ZAGREB - Prvi v.d. ravnatelja Fonda za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije od potresa 22. ožujka ove godine trebao bi biti Damir Vanđelić, predsjednik Nadzornog odbora Ine i član Nadzornog odbora Croatia osiguranja.
Vlada ovlastila dr. Markotić za potpisivanje ugovora za nabavu remdesivira
OVLASTI
Vlada ovlastila dr. Markotić za potpisivanje ugovora za nabavu remdesivira
ZAGREB - Vlada je zaključkom ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemku Markotić za potpisivanje ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE