GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liječnici Kliničke bolnice Merkur hitno trebaju pomoć

Liječnici Kliničke bolnice Merkur hitno trebaju pomoć
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 10:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Rotary klub Zagreb Medveščak pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate potrebne Kliničkoj bolnici Merkur.

Klinička bolnica Merkur u ovom trenutku skrbi za veliki broj onkoloških i drugih bolesnika čije zdravstveno stanje zahtjeva redovite terapije i skrb, a u okolnostima pandemije virusa COVID - 19 zaštita ovih pacijenata od zaraze prijeko je potrebna.

Do sada je Klub osigurao određenu količinu potrebnih dezinficijensa (u suradnji s Meteor grupom i Labudom), kupovinu zaštitnih navlaka za cipele te izradu zaštitnih vizira na 3D printerima. Međutim, potrebna su dodatna sredstva kako bi s ovom akcijom mogli nastaviti, osigurali kontinuitet te nabavu dodatnih uređaja i zaštitne opreme.

„Željeli smo svoje napore usmjeriti na zdravstvenu skrb onih koji su danas radi pandemije virusa COVID - 19 manje u našem fokusu, a za koje u iznimno velikom broju skrbe liječnici i zdravstveno osoblje Kliničke bolnice Merkur zbog smanjenih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica stradalih u potresu. To su prije svega onkološki, hematološki i pacijenti s transplantacijama, te svi drugi bolesnici kojima je nužna intenzivna terapija i skrb kako bi se izborili za razdoblje u kojem će moći kvalitetno živjeti, ali i trudnice. Zato pozivamo građane i poslovne subjekte da podrže akciju Rotary kluba Zagreb Medveščak čiji je cilj nabaviti potrebnu zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate koji bolnici sada nedostaju. Time ćemo zajedno omogućiti redovitu skrb, sigurnu terapiju i boravak u bolnici pacijentima koji su danas više nego inače izloženi riziku po svoje zdravlje i život”, ističu članovi Kluba.

Ovim putem Rotary klub Zagreb Medveščak poziva sve diljem Hrvatske koji mogu pomoći da se svojim donacijama što hitnije priključe akciji, kako bismo svi zajedno pomogli liječnicima u borbi protiv ove zaraze te ih zaštitili. Oni će tako moći obavljati svoj težak i predan rad, ali i prevenirati mogućnost širenja koronavirusa. Donacije se mogu izvršiti klikom na ovaj link koji omogućava izvršavanje uplate te daje uvid u stanje uplata.

Cilj akcije je prikupiti 30.000, 00 EUR, a do sada je u nekoliko dana prikupljeno je više od 5.500,00 EUR. Kliknite na link i #ostanitedoma.

Tagovi: Kllinička bolnica Merkur, koronavirus u Hrvatskoj, Rotary klub Zagreb Medveščak, koronakriza u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
WHO preporučuje puno stroža ograničenja za zagađenje zraka
ZAGAĐENOST
WHO preporučuje puno stroža ograničenja za zagađenje zraka
ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučila je u srijedu puno stroža ograničenja za onečišćenje zraka.
Njemačka uvodi drastičnu mjeru
MJERE
Njemačka uvodi drastičnu mjeru
BERLIN - Stanovnici Njemačke koji se nisu cijepili a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju više neće dobivati nadoknadu zbog izostanka s posla, odlučili su ministri zdravstva saveznih pokrajina u srijedu.
Znanstvenici sve češće na meti prijetnji
PRIJETNJE
Znanstvenici sve češće na meti prijetnji
ZAGREB - Nisu samo znanstvenici na udaru, nego čak i liječnici opće prakse dobivaju prijeteća pisma.
Komšić u govoru pred Općom skupštinom kritičan prema Srbiji i Hrvatskoj
KRITIKE
Komšić u govoru pred Općom skupštinom kritičan prema Srbiji i Hrvatskoj
MOSTAR - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić neizravno je u govoru pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda u New Yorku u srijedu optužio Hrvatsku i Srbiju za nastavak ratnih politika prisvajanja dijela teritorije BiH.
Milanović: Ja sam predsjednik i građana BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo
PORUKE
Milanović: Ja sam predsjednik i građana BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo
ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u utorak u New Yorku da je on predsjednik i građana Bosne i Hercegovine hrvatske narodnosti koji imaju i hrvatsko državljanstvo, što je izjava koju danas problematiziraju neki bosanskohercegovački mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE