GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lijekovi: Sve više bolnica prijavljuje ozbiljne probleme

Lijekovi: Sve više bolnica prijavljuje ozbiljne probleme
DUG BOLNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 15:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Još jednoj bolnici veledrogerije su prekinule isporuku. Riječ je o bolnici u Zaboku čiji se dug za isporučene lijekove popeo na 28 milijuna kuna.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako je na dug utjecao i koronavirus, jer su troškovi porasli i za više od 30 posto, te da lijekova ima za otprilike dva tjedna.

Podsjetimo, veledrogerije su dijelu bolnica ili ograničile ili potpuno prekinule isporuku lijekova.

Zbog toga su bolnice u sve većem problemu, a neke od njih imaju zalihu lijekova za još tek nekoliko dana.

U još su većem problemu pacijenti, i to oni najteži, koji već ostaju bez lijekova. Prvi su na udaru onkološki pacijenti od kojih neki već nisu mogli dobiti svoje lijekove.

Šef onkologije u KBC-u Split je potvrdio da u toj bolnici već nedostaje lijekova za onkološke pacijente.

"Nažalost, počinje nam nedostajati nekih onkoloških lijekova. No moram umiriti javnost, a prije svega naše pacijente, da se nikome od njih neće ništa u zdravstvenom smislu dogoditi ukoliko dan, dva ili tri ne prime terapiju. Nadamo se kako će se situacija u sljedećih nekoliko dana riješiti", rekao je za za Slobodnu Dalmaciju Vrdoljak.

Ivan Klobučar, šef jedne od hrvatskih veledrogerija, Oktal Pharme, za N1 je govorio o nestašici lijekova u Hrvatskoj uzrokovanoj činjenicom da država ne plaća ogroman dug veledrogerijama.

"Imamo ogroman pritisak iz bolnica. Uglavnom nas zovu zamjenici ravnatelja, pomoćnici ili šefovi odjela, traže da im dostavimo određene lijekove. Mi smo jasno i glasno rekli da to više nismo u stanju radi ogromnog duga koji postoji", rekao je Klobučar.

"Nažalost, zovu nas iz svih dijelova Hrvatske. Pazite, to su vam akutne terapije ako pričate o onkološkim bolesnicima koji moraju redovito dobivati lijekove. Međutim, imate i druge bolesnike koji su također zakinuti za ono što trebaju dobiti, nemamo mi samo onkološke bolesnike, imamo i bubrežne bolesnike, imamo 100 drugih vrsta bolesti i sad je samo pitanje kad će to negdje eksplodirati jer ljudi, naravno, ako ste bolesni - to vam je najveći problem u životu, sve drugo vam nije bitno jer vi trebate svoju terapiju", rekao je Klobučar.

Tagovi: dug bolnica, nestašica lijekova, Ivan Klobučar, Oktal Pharma, Tihomir Vančina
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE