GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubljančani protiv preseljenja Uniona u Laško

Ljubljančani protiv preseljenja Uniona u Laško
GLAS NARODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2022 / 07:59
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Odluka o preseljenju proizvodnje piva Union iz Ljubljane, gdje se proizvodilo unazad 150 godina, u Laško naišla je na reakcije, a ljubljanski Dnevnik pozivajući se na neslužbene informacije navodi da bi se Union pivo možda moglo proizvoditi i u Karlovcu, gdje je Heineken vlasnik pivovare.

Kao glavni razlog za preseljenje proizvodnje Uniona, simbola lokalpatriotizma, iz ljubljanske Donje Šiške u Laško vlasnik Heineken je naveo istrošenu opremu, prije svega zastarjeli sistem hlađenja koji broji zavidnih 35 godina i po mišljenju odgovornih predstavlja sigurnosni rizik.

U blizini pivovare, prema pisanju portala maribor24.si, osvanuli su leci koji potiču na bojkot.

- Došao je Heineken, pun velikih riječi, obećanja, uvjeravanja... kao i drugdje, naravno sve to do prve prilike i u grabežljivosti za većim profitom će sada Union zatvoriti. Sada će ga proizvoditi u Laškom."

- Uz poštovanje i svijest da Laščani itekako znaju i mogu proizvesti dobro pivo, naravno da se Union ne može variti u Laškom. Jednostavno to ne radi. Jer, svi znamo, osnova svakog dobrog piva je voda, piše u lecima.

Po njima, najbolja je voda ona koja dolazi iz slavine, a ne ona koja se toči iz boce.

Pisci letaka kao primjer Heinekenove grabežljivosti navode priču o pivovari Padavena u sjevernoj Italiji. Od 1897. godine ova pivovara proizvodi pivo, povećava proizvodnju, djeluje lokalno postajući jedna od najvećih u Italiji. Kupio ga je Heineken i nakon nekoliko godina zatvorio tvornicu u kraju Feltre.

- Tamošnji radnici su se borili do zadnjeg i, na kraju, ali ne i najmanje važno, okupirali tvornicu i iznudili dogovor, navode tvorci letaka primjer dobre prakse. Nakon toga pivovara radi u manjem obimu, ali dobro posluje, "regija živi", napisali su.

Ljubljanski Dnevnik piše da je nakon otkrivanja planova o preseljenju proizvodnje i fermentacije piva Union iz Ljubljane u Laško, počelo i preseljenje finansijskog odjela u Poljsku.

Neslužbene informacije da bi se Union pivo moglo proizvoditi i u Karlovcu, gdje je Heineken vlasnik pivovare i proizvodi Karlovačko pivo, za sada su demantirali iz Pivovarne Laško Union.

Tagovi: Heineken, Pivovarna Union, Pivovarna Laško, Karlovačka pivovara
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE