GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovrić nakon odluke suda: Pozivam Tomaševića da danas podnese ostavku

Lovrić nakon odluke suda: Pozivam Tomaševića da danas podnese ostavku
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2022 / 11:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Odluka o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj-odgojitelj koju je Grad Zagreb donio u prosincu nezakonita je, odlučilo je danas peteročlano sudačko vijeće Visokog upravnog suda u Zagrebu.

Sud je u bitnom zaključio da se prekomjeran teret stavio na roditelje odgojitelje, da im je premalo vremena ostavljeno na raspolaganju, a i da nisu donesene adekvatne kompenzacijske mjere kojima bi se olakšalo ukidanje mjere roditelja odgojitelja.

Posebni savjetnik gradonačelnika, ali i inicijator zahtjeva pred Visokim upravnim sudom da se odluka o ukidanju mjere roditelj odgojitelj poništi, Ivica Lovrić danas je Tomaševića pozvao na ostavku.

- On nema nikakvo etičko pravo da ostane na poziciji. Pozivam ga da danas podnese ostavku, rekao je Lovrić.

- Odluka da se pokuša ukinuti mjera roditelj-odgojitelj bila je isključivo ideološka. Postoje danas već javne politike onih koji vode fonodve iz kojih se financira Možemo!. A to je da se rađa sve manje djece, sve manje Europljana, sve manje Hrvata pa i sve manje Zagrepčana. Oni se to ne usude javno reći, ali to je prema mišljenju demgrafa najkvalitetnija mjera donesena u Republici Hrvatskoj i ona je donesena samo kao jedna od mjera koje su provođene u razdoblju od 2000. do 2021. u Gradu Zagrebu. To je mjera koja je dala rezultate i ono što je najvažnije povećala je broj treće, četvrto i petorođene djece u Gradu Zagrebu, i to za čak 60 posto. I to je ono što njih smeta. Ali to im neće proći jer se pokazalo da u Hrvatskoj ipak postoji vladavina prava, a ta njihova odluka ne samo da je štetna, ona je i protuzakonita, rekao je Lovrić.

Lovrić smatra da mjera odluka roditelj odgojitelj s jedne strane rješava problem nedostatka mjesta u dječjim vrtićima u Zagrebu te ističe da aktualna gradska vlast u jedanaest mjeseci nije otvorila niti jedno novo vrtićko mjesto.

Podsjetimo, 320 roditelja odgojitelja tražilo je od suda ocjenu zakonitosti izmjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, a u travnju je Visoki upravni sud suspendirao odluku Grada do odluke o meritumu.

Tagovi: ivica Lovrić, roditelj odgojitelj, Visoki upravni sud
PROČITAJ I OVO
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
NOVA VEĆINA
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
ZAGREB - "Ovo nije dječja igra i svatko tko ovo shvaća kao dječju igru, kao kratki PR potez, jako griješi. Na nama je ogromna odgovornost."
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
TVRDNJE
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava dao je izjavu medijima na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade i formiranja parlamentarne većine.
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
OTKRIĆA
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava upravo daje izjavu povodom dogovora DP-a i HDZ-a oko sastavljanja vlade.
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
POTVRDA
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
ZAGREB - DP i HDZ postigli su "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade", izvijestio je Marko Milić nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.
China and Serbia are raising relations to a higher level
COOPERATION
China and Serbia are raising relations to a higher level
BELGRADE - China and Serbia have decided on Wednesday to build a community with a shared future, an upgrade of their relations from the comprehensive strategic partnership established eight years ago.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE