GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovrić: Ničije zastave ne treba zabranjivati

Lovrić: Ničije zastave ne treba zabranjivati
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2022 / 09:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jučer je u Zagrebu održan Hod za život, a jedan je događaj koji se dogodio neposredno prije motivirao savjetnika gradonačelnika Ivicu Lovrića da javno reagira.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti.

"Jučer je u Zagrebu održan Hod za život, dva dana nakon što je u samom središtu našeg grada održan skup potpore Mireli Čavajdi. I dok je skup održan u petak očito nesporan i prošao je bez zabrana, gradska je vlast u slučaju Hoda za život odlučila postupiti tako da shvatimo da u našem gradu ipak nismo svi jednaki.

Gradonačelnik Tomašević je, naime, uoči Hoda za život zabranio postavljanje zastava po gradu iako su ranije za to dobili dozvolu.
Iz Gradske uprave pokušali su to objasniti ovom rečenicom: "Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika."

Bilo bi bolje da je nisu napisali ovo "objašnjenje". Jer, ona bolje od svega otkriva pravu narav gradske vlasti. A to je nedostatak otvorenog, demokratskog pristupa koji je u ovom gradu oduvijek prisutan. Dvostruki kriteriji su nedopustivi za pluralno društvo kakvo je Zagreb oduvijek predstavljao.

Nikome u novijoj povijesti nije palo na pamet da bi stav gradonačelnika o bilo kojoj od manifestacija mogao biti mjerilo hoće li se nekome dopustiti podizanje zastava.

Zagreb mora biti otvoren grad. Bez obzira na spol, rasu, vjeru, naciju, svatko mora imati pravo izjasniti svoj stav, koliko god se trenutna vlast ili bilo koja druga vlast, ne slagala s njim. Oduvijek je grad Zagreb bio za primjer drugim gradovima upravo u tome što je prihvaćao otvorena srca sve ono različito i drugačije, a što nas čini bogatijim. Bit će tako i nadalje, unatoč uskogrudnosti i očitom neshvaćanju slobode i demokracije trenutne gradske vlasti!

Tagovi: Ivica Lovrić, Hod za život, Tomislav Tomašević, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE