GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovrić o obnovi škola: Još jedna laž Tomaševićeve vlasti

Lovrić o obnovi škola: Još jedna laž Tomaševićeve vlasti
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2022 / 20:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić na Facebooku je komentirao jučerašnju informaciju orema kojem je gradska vlast obnovila 164 odgojno-obrazovna objekta.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Jučer, 4. rujna, iznenadile su me vijesti objavljene na mnogim portalima o tome kako je nova gradska vlast – obnovila čak 164 odgojno-obrazovna objekta. Kakav rezultat! Riječ je zapravo o vijesti agencije HINA, koja dolazi iz odgovora na upit o obnovi poslan na aktualnu gradsku upravu, a koju je prenijela većina hrvatskih medija. Spominje se da je od oštećenih 175 škola i vrtića u zagrebačkom potresu, do sada obnovljeno 164, a da su radovi na preostalih 11 objekata u tijeku.

Ono što se ne spominje je činjenica da su, od ta 164 objekta čak 162 obnovljene za mandata bivše gradske uprave - u vrijeme dok sam bio pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje. Dvije preostale, Osnovna škola Miroslav Krleža i Osnovna škola Ivan Merz, također su završene temeljem projekata i ugovora koje je sklopila bivša gradska vlast. Međutim, zbog nespretnosti nove gradske uprave gradonačelnika Tomislava Tomaševića, obnova OŠ Miroslav Krleža produžila se 6 mjeseci, a OŠ Ivan Merz skoro godinu dana.

Za ostalih 11 oštećenih objekata također su bili ugovoreni radovi, ali zbog nestručnosti i inercije nove vlasti na njima se još uvijek sporo ili ništa ne radi i njihova će obnova kasniti čak tri do četiri godine. Moguće je i da će taj zadatak dočekati sljedeću nakon Tomaševića. Dakle, riječ je o pravom „agitpropu“, u kojem se procesi za koje aktualna vlast nema nikakvu zaslugu, prisvajaju i predstavljaju kao – njezini. Ali tako je i s mnogim drugim projektima.

Sve su te škole trebale biti obnovljene do danas, što bi olakšalo život djeci, a građane Zagreba spasilo dodatnih troškova koji nastaju činjenicom da su građevinski radovi i materijal iz dana u dan sve skuplji.
Razliku u cijeni, nastalu nesnalaženjem i neznanjem, platit će – a tko drugi nego porezni obveznici, građani Grada Zagreba, kao i sve ostale greške Tomislava Tomaševića.

Neshvatljivo mi je da se TT i njegovi suradnici i ovaj puta – kite tuđim perjem."

Tagovi: Ivica Lovrić. obnova škola, Osnovna škola Miroslav Krleža, Osnovna škola Ivan Merz, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Potvrđena nova hrvatska vlada
OČEKIVANO
Potvrđena nova hrvatska vlada
ZAGREB - Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih
TUNEL
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih

BEOGRAD - Putnički i teretni vlak sudarili su se u Beogradu oko 18.30, prenose srpski mediji.

Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
PORUKE
Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
ZAGREB - Mjesec dana od izbora Hrvatska će dobiti novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej Plenković.
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
CRNE PROGNOZE
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
BERLIN - Portal Redakcijske mreže Njemačke (RND) objavio je opširnu reportažu o životu u Hrvatskoj, „najmlađoj članici EU-a“. Riječ je o korupciji i visokoj inflaciji, o oduševljenju EU-om i mladima koji napuštaju zemlju.
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
SABOR
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
ZAGREB - Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasovati o povjerenju vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE