GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovrić: Tomašević je prevario birače, ostao mu je samo PR (VIDEO)

Lovrić: Tomašević je prevario birače, ostao mu je samo PR (VIDEO)
ZAGREB U RASPADU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2022 / 10:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Aktualni savjetnik gradonačelnika Tomaševića i bivši pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić u razgovoru s Tihomirom Dujmovićem na Z1 televiziji istaknuo je problem koji će se dogoditi za oko 4.000 zagrebačke djece i njihovih roditelja koji neće moći biti upisani najesen u vrtiće.

- Ukinuli su u rujnu prošle godine primjenu mjere roditelj-odgojitelj. Da se ostvarila njihova zla namjera da ukinu mjeru roditelj-odgojitelj, sad bismo imali 6.000 neupisane djece u vrtiće. To su rezultati njihova rada. Novi roditelji nisu mogli stupati u tu mjeru, a računamo da bi u proteklih godinu dana bilo 800 do 1.000 novih korisnika te mjere, odnosno 2.000 djece koji ne bi pretendirali na upis u vrtić. Koliko god oni lažno prikazuju da demografske mjere nisu dale rezultate, one su rezultate dale. I sama Dolenec je rekla da imamo 800 djece više. Nisu realizirali ni projekte obnove vrtića, započeti su radovi samo u Kašini i to prije nekoliko dana. Da su to riješili, oni sad ne bi imali problem tisuća djece koja se ne mogu upisati, poručuje Lovrić u emisiji Press klub na Z1 televiziji u kojoj je gostovao i gradski zastupnik Mosta Slaven Dobrović.

Neće stići sagraditi obećana četiri vrtića za ovu godinu, a niti dvanaest koji su najavili za 2023. To odogovorno tvrdim, poručuje Lovrić.

- Odluka da se pokuša ukinuti mjera roditelj-odgojitelj izsključivo je ideološka. Postoje danas već javne politike onih koji vode fonodve iz kojih se financira Možemo!. A to je da se rađa sve manje djece, sve manje Europljana, sve manje Hrvata pa i sve manje Zagrepčana. Oni se to ne usude javno reći, ali to je prema mišljenju demgrafa najkvalitetnija mjera donesena u Republici Hrvatskoj i ona je donesena samo kao jedna od mjera koje su provođene u razdoblju od 2000. do 2021. u Gradu Zagrebu. To je mjera koja je dala rezultate i ono što je najvažnije povećala je broj treće, četvrto i petorođene djece u Gradu Zagrebu, ito za čak 60 posto. I to je ono što njih smeta. Ali to im neće proći jer u Hrvatskoj ipak postoji vladavina prava, a ta njihova odluka ne samo da je štetna, ona je i protuzakonita.

U predizbornoj kampanji gradonačelnik Tomašević je govorio da neće ukidati mjeru roditelj-odgojtelj već da će napraviti analize kao podlogu za eventualne nove mjere, dodaje Lovrić.

- Da je najavljivao sve ovo što danas radi, sigurno ne bi dobio izbore. On je prevario birače, siguran je Lovrić.

Kdrovira se isključivo stranački. Ako niste pripadnik Možemo! ili SDP-a, ne možete bi angažirani.

- Spomenut ću samo Muzej Grada Zagreba. Zatekli su raspisali natječaj koji je bio u tijeku, javilo se 5-6 kandidata, oni su ga poništili. Onda su raspisali novi, javila se jedna njihova aktivistica, ali ona nije ispunjavala uvjet o radnom iskustvu. Ipak, Upravno vijeće ju je izabralo, ali je Skupština nije potvrdila nakon što smo javno progovorili o tome. No, oni ne izabiru jednog od preostalih pet kandidata, nego raspisuju novi natječaj i tu dovode, ni manje ni više, nego jednu svoju simpatizerku iz Slovenije, kaže Lovrić.

Radi se o pravoj obmani i prevari birača, poentira Lovrić.

Komentirao je situaciju s pročelnicima u gradskim uredima i infrastrukturne probleme.

- Situacija u Zagrebu je sve samo ne vedra i optimistična. Koliko znam, gradonačelnik je u godinu dana uspio postaviti samo troje pročelnika ureda. Dakle, nisu sposobni niti provesti natječaj. Apsurdno je da u godinu dana niste sposobni provesti 16 natječaja. Pretpostavljam da se radi o manjku uvjeta među kandidatima”.

I dok Holding uopće ne funkcionira, gradski uredi su u funkciji jer tu ipak ima ljudi iz sustava koji znaju što rade. Sustav tragično ne funkcionira, zaključio je Lovrić.

Posebno je zabrinjavajuća situacija u Čistoći.

- Prema informaciji koju sam dobio od sindikata Čistoće, trenutno im je samo 55 posto vozila ispravno. Koliko znam, ne provodi se javna nabava, ne nabavljaju se rezervni dijelovi. Novi direktor Čistoće je Davor Vić iz Osijeka i koliko znam, u Zagrebu provodi dva do tri dana tjedno. To je potpredsjednik SDP-a Osijek. Preporučujem kolegama iz gradskog SDP-a da se malo pozabave tom temom”, rekao je Lovrić.

Primjer sa stadionom u Maksimiru i zamjenskim stadionom u Kranjčevićevoj Lovrić naziva klasičnim primjerom spinanja Tomaševićeve vlasti.

- Oni svako malo puste neku priču pa ispada kao da stvarno nešto rade. Oko nove godine bila je priča o 60 novih autobusa i tramvaja. Sada o tome nema ni govora. Pa sada priča o novoj gradskoj knjižnici, a to smo mi pokrenuli. Oko maksimirskog stadiona ništa nisu pokrenuli, pa sad podvaljuju priču o Kranjčevićevoj. Vrlo vješto se spina tako da građani imaju sliku o tome da se nešto radi, jasan je Lovrić.

No, taj PR ima svoja ograničenja. Ne možete prevariti čovjeka koji vidi da mu kasne tramvaji i autobusi. A posebno ne one koji vide da im se redovito ne odvozi smeće.

Tagovi: Ivica Lovrić, Grad Zagreb, Zagrebački holding, Davor Vić, Tomislav Tomašević, Zagrebački holding, Čistoća Zagreb
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE